Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κρύα σαλάτα με ψητά ρεβίθια και κουκουνάρι

9 Σεπτεμβρίου 2016

Κρύα σαλάτα με ψητά ρεβίθια και κουκουνάρι

recipe_main_akis-petretzikis-salata-revithiaΣυστατικά
  • 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. κάπαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το dressing μυρωδικών

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμενο
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
  • Σε ένα ταψί (20 * 30 εκ.) προσθέτουμε μία λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μας και απλώνουμε να πάνε παντού.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing μυρωδικών.
  • Σε ένα μούλτι ή γουδί χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Αφού έχουν κρυώσει τα ρεβίθια μας τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με το dressing μυρωδικών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή:  akispetretzikis.com