Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Η Παναγία η Παντάνασσα θα κοσμεί το Βορονέζ

13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Παναγία η Παντάνασσα θα κοσμεί το Βορονέζ

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έφτασε εχτές ο Μητροπολίτης Βορόνεζ κ. Σέργιος, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σέργιος συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη του Βορόνεζ και βουλευτές, ήρθαν στο Άγιον Όρος για να παραλάβουν αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Παντάνασσας.

Να αναφερθεί πως η εικόνα της Παναγίας φιλοτεχνήθηκε στο αγιογραφείο της Μονής Βατοπαιδίου, και από αύριο να κοσμεί την Επαρχία του Βορονέζ.

Η παραλαβή της εικόνας πραγματοποιήθηκε εντός του Καθολικού του Ευαγγελισμού, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Βορόνεζ, ευλόγησε με την κανονική εικόνα της Παντάνασσας το αντίγραφο το όποιο ξεπερνά τα δύο μέτρα.

“Εκφράζουμε την χαρά και την αγάπη μας, που βρεθήκαμε σήμερα στην ευλογημένη μόνη Βατοπαιδίου για να παραλάβουμε την ιερή εικόνα της Παναγίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σέργιος.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Ηγούμενο ότι στην αρχή η εικόνα θα τοποθετηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Βορονέζ, και αργότερα στον νεόδμητο Ναό της Παντάνασσας.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Σέργιο τόνισε: “Η εικόνα της Παντάνασσας θα ειναι το στολίδι του Βορονέζ, το Άγιον Όρος θα ειναι νοερά στην Επαρχία σας.”

boronez-15 boronez-1 boronez-2 boronez-3 boronez-5 boronez-6 boronez-7 boronez-8 boronez-9 boronez-10 boronez-11 boronez-12 boronez-13 boronez-14

 

Πηγή: romfea.gr