Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Προσκύνημα στη Σμύρνη επι τη ευκαιρία της ενθρόνισης του Μητρ. Σμύρνης και τη χειροτονία του Επισκ. Ερυθρών

20 Σεπτεμβρίου 2016

Προσκύνημα στη Σμύρνη επι τη ευκαιρία της ενθρόνισης του Μητρ. Σμύρνης και τη χειροτονία του Επισκ. Ερυθρών

Αγαπητοί φίλοι,

Μια μικρή ομάδα προσκυνητών με αγάπη για τα πάτρια εδάφη της Μικράς Ασίας και της Ιωνίας, αποφασίσαμε να πετάξουμε για Σμύρνη προκειμένου να βρεθούμε στην ενθρόνιση και την του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης καθώς και την χειροτονία του Επισκόπου Ερυθραίας το προσεχές σαββατοκύριακο.

alacati__turkey

Το πρόγραμμα του προσκυνήματος έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ώρα 4.00 το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουμε για Χίο ώρα 5.25. Άφιξη στη Χίο ώρα 6.10 και μετάβαση στο λιμάνι της Χίου από όπου θα αναχωρήσουμε ώρα 8:30 με το καραβάκι για Τσεσμέ και από εκεί με πουλμανάκι για Σμύρνη. Μικρή στάση στον Τσεσμέ  και στα Αλάτσατα και για να δούμε τους ναούς του Αγίου Χαραλάμπους και της Παναγίας αντίστοιχα. Το απόγευμα παρακολούθηση της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά στο ναό του Αγίου Βουκόλου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου και πολλών Ιεραρχών από την Ελλάδα και το Φανάρι.

%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%832

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το πρωί παρακολούθηση της χειροτονίας του εψηφισμένου επισκόπου Ερυθραίας π. Κυρίλου Συκή στο ναό του Αγίου Βουκόλου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ακολουθεί δεξίωση στον αύλειο χώρο του Αγίου Βουκόλου και απογευματινή εκδρομή στη Φώκαια.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου αναχώρηση νωρίς για Τσεσμέ από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για Χίο ώρα 9.00 π.μ. και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Χίου (περίπου 10.30) για να πετάξουμε για Αθήνα ώρα 11.50 με Aegean. Ώρα άφιξης στην Αθήνα 12.35

 

Η τιμή συμμετοχής είναι 325 ευρώ και περιλαμβάνει:

·         Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Χίο  και Χίο-Αθήνα (μόνο χειραποσκευή)

·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος-Τσεσμέ και Τσεσμέ-Χίος

·         2 Διανυκτερεύσεις σε 2/κλινο στο Ramada Hotel 4* στη Σμύρνη με πρωινό.

·         Μεταφορές με πουλμανάκι από τον Τσεσμέ στη Σμύρνη και από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ, εκδρομή στην Φώκαια, μετακινήσεις.

Διαφορά μονόκλινου 50 ευρώ.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ενδέχεται να μεταβληθούν τις τελευταίες μέρες.

Δηλώσεις συμμετοχής άμεσα στην κ. Αναστασία Αρπατζή τηλ.6972319158

Οι προσκυνητές πρέπει να διαθέτουν ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο που να λήξει 6 μήνες μετά την είσοδο στην Τουρκία.