Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

21 Σεπτεμβρίου 2016

Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

Photo (c) Flickr/John Watson

Photo (c) Flickr/John Watson

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και βρίσκει για άλλη μία χρονιά πολλά σχολεία στη χώρα να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι δύσκολη και συχνά αφορά ελλείψεις σε βιβλία ή διδακτικό προσωπικό. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε έστω και λίγο ώστε να μειώσουμε το μέγεθος του “κακού”.

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε καλεί να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις.Τι μπορείς να κάνεις; Ξεκίνα από πράγματα που διαθέτεις, αλλά δεν χρησιμοποιείς πια. Η αποθήκη του σπίτιού μας μπορεί να κρύβει θησαυρούς: από υπολογιστές που αγοράσαμε κάποια χρόνια πριν και μετά τους αντικαταστήσαμε με κάποιο tablet ή νέο υπολογιστή έως ένα παλιό όργανο γυμναστικής. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να τα χαρίσεις σε κάποιο σχολείο αντί να σκονίζονται “στα αζήτητα”, δε νομίζεις; Επίσης, θυμήσου ότι κάποια σχολεία δεν έχουν ή χρειάζονται βιντεοκάμερες, προτζέκτορες, είδη και όργανα γυμναστικής, φούρνους μικροκυμάτων, όργανα μουσικής και η λίστα μακραίνει.

Κάνε μία έρευνα στην αποθήκη του σπιτιού σου και σίγουρα θα ανακαλύψεις πράγματα που μπορεί να είναι πολύτιμα για ένα σχολείο και για τους μικρούς μαθητές. Μία καλή πράξη που θα σε γεμίσει ικανοποίηση και χαρά μιας που θα βάλεις και εσύ ένα λιθαράκι στη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών!
Προσοχή: Με τη δράση μας δεν ζητάμε να αγοράσεις καινούρια υλικά. Πρώτα δίνουμε για επαναχρησιμοποίηση αυτά που έχουμε και μετά εξετάζουμε την ανάγκη για νέες αγορές!

Πηγή kalyterizoi.gr