Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συνεργασία Facebook, Twitter και Google για εντοπισμό ψεύτικων ειδήσεων

22 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία Facebook, Twitter και Google για εντοπισμό ψεύτικων ειδήσεων

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-09-22-4-04-14-%cf%80%ce%bc

Τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνική δικτύωσης, κολοσσοί του ίντερνετ και διεθνή μέσα ενημέρωσης  αναλαμβάνουν εκστρατεία για την αντιμετώπιση της πραπληροφόρησης μέσω του διαδικτύου. Facebook,Twitter, Google, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post θα συνεργασθούν σε ένα πρόγραμμα με στόχο τον εντοπισμό των ψεύτικων «ειδήσεων» που κατακλύζουν καθημερινά τα κοινωνικά δίκτυα.

Μέσω του κοινού προγράμματο επιδιώκεται επίσης να καλλιεργηθεί η κριτική ικανότητα των χρηστών του διαδικτύου, ώστε να αντιλαμβάνονται ποιες ειδήσεις είναι πραγματικές και ποιες αποτελούν clickbait.

Τα συνεργαζόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωση σκοπεύουν να δημιουργήσουν από κοινού μια πλατφόρμα, στην οποία θα μπορεί κάποιος να καταφύγει για να ελέγξει κατά πόσο η πηγή μιας είδησης είναι αξιόπιστη

Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης μαστίζει από χρόνια ιδιαίτερα το Facebook και το Twitter. Οι δύο εταιρείες έχουν  προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να ελέγξουν το φαινόμενο, αλλά οι προσπάθειες τους δεν απέφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πηγή: sofokleousin.gr