Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κοτόπουλο με ρεβίθια

25 Σεπτεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με ρεβίθια

recipe_main_akis-petretzikis-kotopoulo-me-revythiaΣυστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μπούτια κοτόπουλο με το δέρμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα όλο το βράδυ και βρασμένα σε μπόλικο νερό.
  • 2 κ.γ harissa (καυτερή σάλτσα ντομάτας)
  • 50 ml ούζο
  • 1 κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
  • 1 καλή πρέζα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • ¼ της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • γιαούρτι για σερβίρισμα
  • ξύσμα και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4-6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει χωρίς λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα μπούτια. Τα αφήνουμε να τραγανίσουν και να ψηθεί η πέτσα τους.
  • Όταν ψηθούν καλά, αφαιρούμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε 2 σκ. σκόρδο και τις ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, 1 καλή πρέζα ζάχαρη, ούζο (ή λίγο γλυκάνισο ή φινόκιο που η γεύση τους θυμίζει ούζο), 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη harissa (ή tabasco, chilli, πιπέρι καγιέν) και σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί (1/2lt).
  • Παίρνουμε ένα σκεύος και ρίχνουμε τα ρεβίθια και από πάνω το κοτόπουλο και σκεπάζουμε.
  • Ψήνουμε 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε και προσθέτουμε ξύσμα και φέτες λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι.

Πηγή: akispetretzikis.com