Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Δείτε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τις πιτζάμες του παιδιού σας

1 Οκτωβρίου 2016

Δείτε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τις πιτζάμες του παιδιού σας

8e4adf1c6f61c112ebfe6072d1d60236_lΌλες οι μαμάδες το βράδυ πριν τα παιδιά τους πέσουν για ύπνο, τα κάνουν μπάνιο, τους αλλάζουν εσώρουχα και τους φοράνε τις πιτζάμες τους.
Τις πιτζάμες συνήθως οι γονείς τις αλλάζουν ανά τρεις μέρες ή ανά μία εβδομάδα, την ίδια μέρα ακριβώς που θα αλλάξουν και τα σεντόνια. Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι από τη στιγμή που τα σεντόνια είναι καθαρά το ίδιο συμβαίνει και με τις πιτζάμες, κάτι που είναι λάθος.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από την Ergoflex, μια εταιρεία στρωμάτων, ο μέσος άνθρωπος αλλάζει τις πιτζάμες του, κάθε 13 ημέρες.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene & Tropical Medicine, δήλωσε, « Οι Πιτζάμες ακουμπούν πάνω στο δέρμα σας. Και πολλά κύτταρα του δέρματος μένουν πάνω σε αυτές. Είναι γεμάτες με μικροοργανισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες λοιμώξεις».
Τι είδους προβλήματα; Η καθηγήτρια εξηγεί: «Πάρα πολλοί από εμάς να φέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις εάν μπουν σε κοψίματα και μώλωπες. Όλοι επίσης φέρουμε Ε coli βακτήρια στο έντερο μας. Και πάλι, όμως τα περισσότερα από αυτά δεν είναι επιβλαβή. Αλλά αν μπουν μέσα στο ουροποιητικό σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση όπως κυστίτιδα ή ουρολοίμωξη.»
Έτσι λοιπόν οι ειδικοί συστήνουν σε όλους τους γονείς, να αλλάζουν ανά 3 μέρες τόσο τα σεντόνια όσο και τις πιτζάμες των παιδιών τους και τις δικές τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων!

Πηγή:  mothersblog.gr