Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κάηκες στο μαγείρεμα; Αυτή είναι η φυσική λύση!

5 Οκτωβρίου 2016

Κάηκες στο μαγείρεμα; Αυτή είναι η φυσική λύση!

a847de4a9080e23360449b1041713124_xlΌποιος ανακατεύεται με τις δουλειές του σπιτιού, τον βρίσκουν τα μικροατυχήματα, είναι γνωστό αυτό. Πόσες και πόσες φορές έχεις ανοίξει το φούρνο για να βγάλεις το φαγητό και κάηκες; Ξέρεις τι θα σε σώσει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Και δεν είναι μόνο το κάψιμο από το φούρνο, είναι και αυτό που παθαίνεις όταν σιδερώνεις. Τελικά τα οικιακά θέλουν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Καλό είναι να είσαι ενημερωμένη για το τι θα κάνεις και προετοιμασμένη για τέτοιου είδους έκτακτα περιστατικά.

Εκτός από τις ειδικές κρέμες που βρίσκεις στο φαρμακείο για τα εγκαύματα, υπάρχει και μια πιο φυσική και άμεση λύση: η θαυματουργή αλόη!

Καθάρισε την τοστιέρα σου σε χρόνο dt!

Αν έχεις γλάστρα αλόης στο μπαλκόνι σου, κόψε ένα φύλλο, άνοιξέ το στη μέση και βάλτο πάνω στο έγκαυμα. Αν δεν έχεις, καλό είναι στα ντουλάπια ή στο φαρμακείο του μπάνιου να υπάρχει τζελ αλόης που κάνει την ίδια δουλειά.

Η αλόη ή το τζελ αλόης θα σου φανεί πολύ χρήσιμη όταν σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κουνουπάκια στο μπαλκόνι και θα σε πιάνει φαγούρα! Με λίγη αλόη, η φαγούρα εξαφανίζεται!

Γράφτηκε από Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: faysbook.gr