Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μουσικές του φθινοπώρου στο ΚΠΙΣΝ

7 Οκτωβρίου 2016

Μουσικές του φθινοπώρου στο ΚΠΙΣΝ

main_%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%b1_%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εξωστρέφεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται και τον Οκτώβριο με εκδηλώσεις αλλά και συναυλίες που έχουν κύριο άξονα τους ήχους της τζαζ (και όχι μόνο). Μερικά από τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα ελληνικά σχήματα θα εμφανιστούν εκεί τις επόμενες ημέρες, όπως πάντα με δωρεάν είσοδο, και λίγο πριν ο καιρός γίνει απαγορευτικός για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επομένων ημερών περιλαμβάνει:

7/10 – Afrodyssey Orchestra
Ένα νέο σχήμα από έμπειρους μουσικούς που συνδυάζει την τζαζ με τους ήχους και τους ρυθμούς της Αφρικής αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

8/10 – Τάκης Μπαρμπέρης Group / Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos
Το σχήμα του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη και με τον David Lynch να συμπράττει μαζί τους σε ένα τζαζ ταξίδι που περιλαμβάνει ήχους από τις μουσικές του κόσμου, κάτι που ισχύει και για την σύμπραξή του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη με την ελληνοαμερικανίδα Nana Simopoulos που εδώ και χρόνια δουλεύει πάνω στο συνδυασμό ήχων της τζαζ και των μουσικών του κόσμου.

9/10 – Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera En Salonico / Klezmer Younan
Η ελληνική μουσική παράδοση, οι ήχοι των Βαλκανίων και της Μεσογείου, οι αναζητήσεις και το φλερτ με την Ανατολή από δύο σχήματα που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και το υπηρετούν σεβαστικά αλλά και δημιουργικά, η μεν Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera εδώ και πολλά χρόνια, οι δε Klezmer Younan με βάση τον ήχο του κλαρίνου, το τελευταίο διάστημα.

14/10 – Γιάννης Κασσέτας Group
Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς της νεότερης γενιάς της τζαζ ο σαξοφωνίστας Γιάννης Κασσέτας, έχει ήδη στο ενεργητικό του μία ενδιαφέρουσα δισκογραφία και ο ήχος του αντανακλά τις σύγχρονες εκδοχές του είδους.

21/10 – Happy Dog Project
Εδώ και 15 χρόνια το συγκρότημα δημιουργεί το δικό του χαρμάνι που μπλέκει την τζαζ και το φανκ με την ελληνική μουσική παράδοση.

28/10 – Baby Trio
Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας παλαίμαχος της ελληνικής τζαζ σκηνής που έχει ψυχή και ενέργεια μικρού παιδιού. Με τη διδασκαλική του ιδιότητα έρχεται διαρκώς σε επαφή με νέους μουσικούς που τους μυεί στο σύμπαν της τζαζ και δημιούργησε τους Baby Trio με σκοπό και να παίζει μαζί τους. Απαραίτητη προϋπόθεση, τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ να είναι μέχρι 25 ετών, γι’ αυτό και διαρκώς αλλάζουν, ενώ έχουν ήδη και 2 άλμπουμ στο ενεργητικό τους.
main_afrodyssey_orchestra

main_happy_dog_project

main_kassetas-1024x683

main_%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82_%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b7%cf%82

main_%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82_%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b7%cf%82

main_nana_simopoulos

 

Μάκης Μηλάτος

Πηγή tospirto.net