Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μοσχαρίσια εσκαλόπ με κάπαρη

8 Οκτωβρίου 2016

Μοσχαρίσια εσκαλόπ με κάπαρη

recipe_main_akis-petretzikis-kreas-augo-site__1_Συστατικά

Για την ψητή τομάτα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόδαλο (για το σοτάρισμα)
  • 1 μέτρια τομάτα κομμένη σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Για τα εσκαλόπ

  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 5+5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ κιλό μοσχαρίσια εσκαλόπ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 ½ κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά
  • Φρέσκα φύλλα σπανάκι για το σερβίρισμα
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις ψητές τομάτες

  • Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις τομάτες
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τέλος προσθέτουμε τις τομάτες
  • Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η μαρινάδα μας και να μην σπάσουν οι ντομάτες
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περιμένουμε να κάψει και στην συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες μέσα στο τηγάνι
  • Ψήνουμε 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά

Για τα εσκαλόπ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από 5 κλαδάκια από το θυμάρι και τα ρίχνουμε στο μπολ
  • Πλένουμε ελαφρώς με νερό και στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος σε χαρτί κουζίνας
  • Τα τοποθετούμε στο μπολ με το αλεύρι και τα μυρωδικά, πανάρουμε ελαφρά και τινάζουμε ώστε να πέσει το περισσευούμενο αλεύρι
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας σε δόσεις, το σπασμένο σκόρδο, το υπόλοιπο θυμάρι και μαγειρεύουμε τα φιλετάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
  • Σκουπίζουμε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ενά χρυσό προς καφέ χρώμα για 2 λεπτά περίπου
  • Προσθέτουμε το ξίδι, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και να πάει η σάλτσα παντού
  • Τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

Για τα αυγά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Oσο είναι το τηγάνι ακόμα κρύο σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά
  • Aλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να ψηθούν για 3-5.

Σερβίρισμα

  • Σε ένα πιάτο αρχικά βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος
  • Στη συνέχεια μια φέτα τομάτα, ένα αυγό και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά
  • Περιχύνουμε με την σάλτσα
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα σπανάκι.

Πηγή: akispetretzikis.com