Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης» από τους bijoux de kant

10 Οκτωβρίου 2016

«Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης» από τους bijoux de kant

main_lapathiotisΠαράσταση βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παρουσίασής του στο «Καλοκαίρι/the summer project», το θερινό κύκλο αφηγήσεων πολιτισμικής επιθυμίας, που διοργάνωσαν οι bijoux de kant στη «στέγη» τους, το bijoux de kant hood, «Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης» επιστρέφει στη σκηνή. Η ομάδα του Γιάννη Σκουρλέτη θα επαναλάβει από 21 Οκτωβρίου το μονόλογο με τον Αντώνη Γκρίτση και πάλι επί σκηνής. Πρόκειται για μια παράσταση, βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
«Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να είμαστε στην ίδια γειτονιά επί δεκάξι χρόνια, εφόσον τόσο ήμουν εγώ, όταν αυτός, πενηνταπεντάρης πια, αυτοκτόνησε στις 8 Ιανουαρίου 1944. Σε μένα έχει κάνει σπουδαία, συνταρακτική μπορώ να πω, εντύπωση η γειτνίαση και συχνά, καθώς περνώ μέσα στα μισοσκότεινα έξω από το σπίτι του Λαπαθιώτη, συλλογίζομαι πως ευχαρίστως θα κατοικούσα κι εγώ μέσα σ΄ αυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης.

Info: από Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016. Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο. Ώρα: 21.00. Βijoux de kant hood: Αθηνάς 10. Με ελεύθερη συνεισφορά.

Σημειώνεται ότι οι bijoux de kant θα παρουσιάσουν από 14 Νοεμβρίου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – «Λευτέρης Βογιατζής» τη νουβέλα της Μέλπως Αξιώτη, «Θέλετε να χορέψομε Μαρία;».

 

main_lapathiotis_3

main_%ce%bb%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%82

main_lapathiotis_2

main_slider-%cf%81%ce%b8%ce%b9%cf%81%ce%b8%cf%84%ce%b9%cf%81%cf%85%ce%b85
Χριστίνα Φαραζή

Πηγή: tospirto.net