Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η κατά Μίλλερ «Οδύσσεια» των «μικρών» ανθρώπων

14 Οκτωβρίου 2016

Η κατά Μίλλερ «Οδύσσεια» των «μικρών» ανθρώπων

main_14445980_1736214783299138_8705002659210272985_nΈργο – ορόσημο στην ιστορία του αμερικανικού θεάτρου το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» ανεβαίνει στο «Εμπορικόν» με Καταλειφό και Σακελλαροπούλου.

Στη μεταπολεμική Αμερική, μία οικογένεια προασπίζει τον μικρόκοσμό της εις βάρος του κοινού καλού, με τον κοινωνικό περίγυρο να αποδέχεται πως αυτός είναι ο κανόνας της ζωής. Όταν όμως γεμάτο μυστικά και ψέματα παρελθόν της αποκαλυφθεί, θα ανασύρει την αλήθεια στο φως και τότε θα είναι πολύ αργά για όλους…
Έργο – σταθμός του Άρθουρ Μίλερ, το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» θα μεταφερθεί φέτος στη σκηνή του Θεάτρου Εμπορικόν από τον Γιάννη Μόσχο. Στο ρόλο του πατέρα της οικογένειας, του βιομηχάνου, που είχε κερδοσκοπήσει πουλώντας ελαττωματικά ανταλλακτικά αεροσκαφών στην αμερικανική πολεμική αεροπορία, θα δούμε τον Δημήτρη Καταλειφό, ενώ σε εκείνον της συζύγου του, την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Παίζουν επίσης: Γιώργος Βουρδάμης, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Πιατά. Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου, Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα Μουσική- Ήχοι: Άγγελος Τριανταφύλλου Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου.
Πρεμιέρα τέλη Οκτωβρίου στο Θέατρο Εμπορικόν.

 

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή: tospirto.net