Ορθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τη σεισμοπαθή πόλη της Μπουκόμπα και βρέθηκε κοντά στους νέους της Δυτικής Τανζανίας.The Patriarch visited the city of Bukoba and found close to the youth of Western Tanzania.

14 Οκτωβρίου 2016

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τη σεισμοπαθή πόλη της Μπουκόμπα και βρέθηκε κοντά στους νέους της Δυτικής Τανζανίας.The Patriarch visited the city of Bukoba and found close to the youth of Western Tanzania.

SONY DSC

SONY DSC

niata-afrikis-13 niata-afrikis-14

Την 11ην Οκτωβρίου 2016 , τέταρτη μέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολιν Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, με τη συνοδεία του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και του Έλληνα Βουλευτού Δράμας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επεσκέφθη αεροπορικώς την πόλη της Μπουκόμπα η οποία υπήρξε έδρα της ομωνύμου Επισκοπής, πριν την ανύψωση της σε Μητρόπολη και την μεταφορά της έδρας της Μητροπόλεως στην Μουάνζα.

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται ο Μακαριώτατος την Μπουκόμπα, όπου οι πιστοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Mε την ομιλία του ο Μακαριώτατος παρηγόρησε το πιστό λαό του Θεού, ο οποίος πρόσφατα δοκιμάστηκε από δυνατό σεισμό 5,8 Ρίχτερ., εμπνέοντάς τους να έχουν ελπίδα στον Θεό και να είναι αφοσιωμένοι με αγάπη στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μεταξύ των πιστών, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Μακαριώτατος χαιρέτισε και 4 αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», οι οποίοι βοηθούν τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στις κατηχήσεις και πρόκειται να γίνουν ορθόδοξοι  ιερείς.
Στα πλαίσια της επισκέψεώς του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε τον Νομάρχη της περιοχής κ. SALUM M. KIJUU, στον οποίο εξέφρασε έμπρακτα την συμπαράσταση και συμπάθειά του για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό που άφησε πίσω του 17 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και σωρούς συντριμμάτων, προσφέροντας διά του Μητροπολίτου Μουάνζας Ιερωνύμου υλική βοήθεια με τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.
http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1198#prettyPhoto

Dume Orthodox ya Alexandria na wote Afrika alitembelea tetemeko mji Boukompa na kupatikana karibu na vijana wa Magharibi Tanzania.Amakholwa angama-Orthodox Bishop of Hippo nazo zonke Afrika wavakashela ukuzamazama komhlaba edolobheni Boukompa futhi wathola close to intsha Western Tanzania.Die Ortodokse patriarg van Alexandrië en al-Afrika besoek aardbewing stad Boukompa en gevind naby die jeug van die Wes-Tanzanië.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες , See more photos :
http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/10832-sti-mpoukompa-o-patriarxis-alejandreias-foto

Κατά την διάρκεια της Ποιμαντικής του επισκέψεως στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε μιαπολύ ευχάριστη έκπληξη. Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος πληροφορηθείς για την Πατριαρχική περιοδεία, έσπευσε να ενισχύσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλη την Αφρική και να εκφράσει την ηθική υποστήριξή του στο επίπονο Ιεραποστολικό του έργο.

Την 12ην Οκτωβρίου 2016, πέμπτη μέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολιν Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, τη συνοδεία του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου μετέβη στην πόλη Καγιάγκα στην επαρχία της KARAGWE. Κατ’ αρχάς επισκέφθηκε τον έπαρχο της περιοχής κ. GODFREY MHELUKA, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράστασή του για την μεγάλη ανομβρία που ενέσκηψε στην περιοχή και τον διαβεβαίωσε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δια του Μητροπολίτου Ιερωνύμου, θα φροντίσει για την διάνοιξη γεώτρησης προς ανακούφιση του λαού της περιοχής. Ο Έπαρχος εξέφρασε στον Μακαριώτατο την ανάγκη ανοικοδόμησης κι ενός Νοσοκομείου στην επαρχία του, στην οποία ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε θετικά.

Στην συνέχεια, τη συνοδεία και του Επάρχου και των αρχών της περιοχής, ο Μακαριώτατος μετέβη στο Γυμνάσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της KAYANGA που φέρει το όνομα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το οποίο ανηγέρθη εξ ολοκλήρου με δωρεές της «Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων» (Π.Ο.ΑΣ.Υ), όπου φοιτούν 200 μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεγονός που εκτιμάται βαθύτατα από τους παροίκους της περιοχής και όπου το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό, καθόσον όλοι οι μαθητές έχουν πλήρη επιτυχία στις εσωτερικές και εξωτερικές εξετάσεις τους. Εδώ οι μαθητές επιφύλαξαν θερμότατη συγκινητική υποδοχή στον υψηλό επισκέπτη τους, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και την παράθεση του τυπικού υπαιθρίου αφρικανικού γεύματος.
Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος έκανε ικετήρια δέηση για την πολυπόθητη βροχή και υποσχέθηκε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα φροντίσει για την δημιουργία και Λυκείου, ώστε η κατάρτισις των μαθητών να είναι πλήρης αλλά και οικοτροφείουώστε να διαμένουν και οι μαθητές  που τώρα διανύουν χιλιόμετρα.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες , See more photos :
http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/10835-o-patriarxis-alejandreias-konta-sta-niata-tis-afrikis-foto
Ενισχύστε οικονομικά τις ορθόδοξες ιεραποστολές. Support Orthodox Christian missions.Soutenir les missions chrétiennes orthodoxes. Поддержка православных миссий.Підтримка православних місій.Суппорт православна мисија.Подкрепа православни християнски мисии.Sprijine misiunile creștine ortodoxe.Падтрымка праваслаўных місій.Apoyar las misiones cristianas ortodoxas.ისევე როგორც ეკონომიკურად მართლმადიდებელი მისიონერები.Увеличете икономически православни мисионери.Boost taloudellisesti ortodoksinen lähetyssaarnaajia.Zwiększyć ortodoksyjne ekonomicznie misjonarzy.

Πηγή: ierapostoli.wordpress.coc
https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/
http://www.liofa.org/save-the-children/
http://porefthentes.gr/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/