Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Ερωτόκριτος» για παιδιά

17 Οκτωβρίου 2016

«Ερωτόκριτος» για παιδιά

main_%cf%85%ce%b8%cf%86%cf%85%ce%b8unnamed_2Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε 15 Οκτωβρίου για το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, στο Θέατρο Σημείο, σε μία παράσταση που απευθύνεται στα νεανικά κοινά.

Με κεντρικό θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα , το αριστούργημα του κρητικού θεάτρου, ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου αποτελεί ένα έργο σταθμό στη λαϊκή παράδοση που συνομιλεί με θέματα σημαντικά όπως η τιμή, η φιλία , η γενναιότητα και το κουράγιο. Μαζί με την «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση είναι τα σημαντικότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας την περίοδο της Βενετοκρατίας.
Τον «Ερωτόκριτο» θα ανεβάσουν στη σκηνή του Θεάτρου Σημείο ο Νίκος Διαμαντής και η Ιωάννα Μακρή, δημιουργώντας μια παράσταση για παιδιά και εφήβους, η οποία σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν οι δύο σκηνοθέτες «με ένα σωματικό και ψυχικό τρόπο μας φέρνει πολύ κοντά στον εαυτό μας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Σεφέρης».

Παίζουν: Λάμπρος Γραμματικός, Τρύφωνας Ζάχαρης, Νίκος Ντούρος, Μιχαηλία Μουσάκου, Δανάη Μπερή. Βοηθός σκηνοθέτη: Μικές Γλύκας.

Info: από 15 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο στις 18.00 και καθημερινά για σχολεία στις 10.30. Θέατρο Σημείο: Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, 210 9229579. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σημείο για τη νέα σεζόν.

main_u%cf%85%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b9%ce%b8nnamed_1

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net