Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Microsoft αποκαλύπτει το νέο τηλέφωνό της, που κοστίζει μόλις $ 37

23 Οκτωβρίου 2016

Η Microsoft αποκαλύπτει το νέο τηλέφωνό της, που κοστίζει μόλις $ 37

cs0ozn8xgaavmzd-jpg-smallΗ Microsoft αποκαλύπτει το νέο Nokia 216 κινητό τηλέφωνό της, ίσως το τελευταίο τηλέφωνο Nokia της εταιρείας.

Η Microsoft μόλις παρουσίασε ένα νέο κινητό, το Nokia 216. Είναι ένα τηλέφωνο που στοχεύει στο low-end τμήμα της αγοράς, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των $ 37. Αυτό το νέο τηλέφωνο κατασκευάστηκε με βάση αναπτυσσόμενες αγορές στο μυαλό.

Αυτή η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τη Microsoft έρχεται αφού ο γίγαντας του λογισμικού είχε συμφωνήσει τον Μάιο να πουλήσει το τηλέφωνό του στο FIH Mobile Ltd, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου τεχνολογίας Foxconn και HMD Global, Oy για $ 350 εκατομμύρια.

Το Nokia 216 έχει διπλή SIM κάρτα, με οθόνη 2,4 ιντσών QVGA μαζί με μια ανάλυση 320 x 240-pixel και προσφέρει 16MB μνήμης RAM. Επίσης, έρχεται με 16MB χώρο αποθήκευσης ενσωματωμένο και υποστηρίζει κάρτα microSD για επιπλέον χώρο αποθήκευσης έως και 32GB. Η συσκευή τρέχει το λογισμικού του Nokia Series 30. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κάμερες 0.3MP τόσο εμπρός και στο πίσω μέρος. Το LED φλας της πίσω κάμερας διπλασιάζεται ως ένας ενσωματωμένος φακός.

Η συσκευή διαθέτει επίσης μια αφαιρούμενη μπαταρία 1020mAh, η οποία όπως ισχυρίζεται η Microsoft θα προσφέρει έως και 18 ώρες χρόνο ομιλίας, με αναμονής έως και 19 ημέρες. Μπορείτε επίσης να πάρετε το Opera Mini Browser και το Opera Mobile Store, το οποίο προσφέρετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook, μαζί με άλλες εφαρμογές και παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα. Περιλαμβάνει, επίσης, ραδιόφωνο FM, MP3, video player και υποστήριξη ήχου Bluetooth για ακουστικά. Μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 2000 επαφές.

Το Nokia 216 έρχεται σε μαύρο, γκρι ή μπλε ανοιχτό χρώμα. Η Microsoft σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση της συσκευής στην Ινδία από τις 24 του Οκτωβρίου. Το Nokia 216 είναι απίθανο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει κάποια νέα high-end hardware των Windows εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή: secnews.gr