Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Sharp: Αποκάλυψε IGZO οθόνη με πάνω από 1.000 ppi

26 Οκτωβρίου 2016

Sharp: Αποκάλυψε IGZO οθόνη με πάνω από 1.000 ppi

re%ce%b3%ce%b7%ce%be%ce%be%ce%b7%ce%b3sizer-3Έχει οθόνη 5.7 ιντσών QHD ανάλυσης και δίνει πυκνότητα pixels 518ppiΑν περιμένουμε από το virtual reality να απογειωθεί κάποια στιγμή, υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Ένας τομέας αφορά στις οθόνες που χρησιμοποιούνται, η καλύτερη ανάλυση των οθονών θα φέρει καλύτερο και πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Φανταστείτε πως θα ήταν το αποτέλεσμα αν μπει σε ένα VR headset μια ανάλυση 640×480 pixels. Όπως φαίνεται, η Sharp θέλει να ανεβάσει κατά πολύ την ανάλυση της των οθονών. Στην CEATEC 2016, έδειξε μια IGZO οθόνη που έχει στα σκαριά και η οποία έχει πυκνότητα pixel πάνω από 1000ppi.

Για να καταλάβουμε την αναλογία, κάποια smartphones όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy Note 7 έχει οθόνη 5.7 ιντσών QHD ανάλυσης και δίνει πυκνότητα pixels 518ppi. Επομένως, φανταστείτε πως θα είναι το αποτέλεσμα των εικόνων με τα διπλάσια ppi. Είναι σαφές ότι η Sharp σκέφτεται πέραν των οθονών για smartphones δεδομένου και του μεγέθους της συγκεκριμένης οθόνης, η οποία είναι 2.87 ίντσες (ανά μάτι) και του σχήματος.

Λογικά για να φτάσουμε να δούμε μια τέτοια τρελή ανάλυση στα VR headsets που κυκλοφορούν στην αγορά, θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός (αυτή τη στιγμή το Oculus Rift έχει 461ppi, επομένως έχουμε ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσουμε).

Πηγή: Techblog.gr