Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παρουσίαση Καλλιτεχνικού Προγράμματος & Δισκογραφικών παραγωγών

28 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση Καλλιτεχνικού Προγράμματος & Δισκογραφικών παραγωγών

unnfljhfjlhhljamed-2Ανοιχτή βραδιά Παρουσίασης Καλλιτεχνικού Προγράμματος και Δισκογραφικών Παραγωγών της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens
Παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος 2016-2017 της MSO of Athens και
Παρουσίαση των δισκογραφικών εκδόσεων της MSO Records
Την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, ώρα 19:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή βραδιά παρουσίασης του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος 2016-2017 της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό του αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Ο νέος καλλιτεχνικός προγραμματισμός επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις φέτος για τους φίλους της MSO of Athens και το κοινό της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, συσπειρώνοντας, μεταξύ άλλων, μέσω του κύκλου focus on που εγκαινίασε η Ορχήστρα ήδη από πέρισυ, πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του Πνεύματος, των Τεχνών, των Γραμμάτων, των Επιστημών, της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν, μαζί με τον νέο και καινοτόμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Για τον νέο προγραμματισμό θα μιλήσει επίσης ο συνεργάτης της Ορχήστρας και συντονιστής του κύκλου focus on, καταξιωμένος Ιστορικός και Κριτικός Μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ θα προλογίσει και θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Δρ Νομικής Νεκταρία Καραντζή.
Την ίδια βραδιά, θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση των πρώτων δισκογραφικών παραγωγών διεθνούς διανομής της Ορχήστρας, υπό τον διακριτικό τίτλο MSO Records. H φιλοσοφία της MSO Records είναι βασισμένη στην εμπνευσμένη δημιουργικότητα, έχοντας το πλεονέκτημα της καθοδήγησης από την πολύχρονη καλλιτεχνική και δισκογραφική εμπειρία του ιδρυτή της, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς Έλληνες καλλιτέχνες του roster της ECM, με πλούσια και πολύχρονη δισκογραφική παρουσία. Σκοπός της είναι να διερευνήσει το κλασικό ρεπερτόριο, την ιερή θρησκευτική μουσική από όλον τον κόσμο και να φέρει στο φως τα έργα νέων συνθετών. Αγκαλιάζοντας τη δυνατότητα της ψηφιακής πρόσβασης και έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με την γνωστή Ολλανδική δισκογραφική εταιρεία Challenge Records, όλες οι ηχογραφήσεις της προσφέρονται όχι μόνο σε φυσική μορφή διεθνούς διανομής και διακίνησης, αλλά και μέσω μεγάλων διαδικτυακών δισκοπωλείων, όπως iTunes, Amazon κ.ο.κ., στην υψηλότερη ποιότητα ήχου.
Την παρουσίαση των δίσκων “Eleison” και “Tsabropoulos in concert” της MSO Records θα πραγματοποιήσουν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων, Αχιλλέας Χαλδαιάκης και ο Ιστορικός και Κριτικός Μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης.
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016
Ώρα: 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσεων στο τηλ. 2103418579.