Άγιον ΌροςΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Παρουσιάζεται το έργο του Ιερομονάχου Βενέδικτου Αγιορείτη στα Ιωάννινα

29 Οκτωβρίου 2016

Παρουσιάζεται το έργο του Ιερομονάχου Βενέδικτου Αγιορείτη στα Ιωάννινα

venediktos-660x330

Στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία στα Ιωάννινα θα παρουσιαστεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το «Μαξιμιανό Ταμείο» του Ιερομονάχου Βενέδικτου από τη Νέα Σκήτη της Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων:

Την Κυριακή, 30 τρέχοντος μηνός και ώρα 18.00΄, στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί η Τελετή παρουσιάσεως του Μαξιμιανού Ταμείου, έργο που εκπόνησε ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Βενέδικτος, από την Νέα Σκήτη της αγιορειτικής Μονής Αγίου Παύλου.

Στο πρόγραμμα της εκδηλώσεως, μετά την απόδοση Βυζαντινών ύμνων από την χορωδία της Κατσαρείου Σχολής, προβλέπεται προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, και, στη συνέχεια: α) δύο εισηγήσεις σχετικώς με τον βίο και την θεολογία του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, και β) η παρουσίαση του βιβλίου.

Λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος της εν λόγω εκδηλώσεως, σας πληροφορούμε ότι δεν θα γίνει την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, το εσπερινό κήρυγμα στον ναό του Αρχιμανδρείου, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί.

ekdilosi-2 ekdilosi-1

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr