Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Αθρόα προσεύλεση πιστών για την Αγία Ζώνη στην Πάτρα

6 Νοεμβρίου 2016

Αθρόα προσεύλεση πιστών για την Αγία Ζώνη στην Πάτρα

esperinos-omilia-27

Συνεχίζεται αθρόα η προσεύλεση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα, για να προσκυνήσουν την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Να αναφερθεί ότι την Αγία Ζώνη μετέφερε χθες Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναού του Αγίου Ανδρέου έως την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο οικείος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογημένη κορδέλα της Αγίας Ζώνης.

Πριν το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Πάτρα, τονίζοντας ότι η επαρχία του ζει ιστοορικές μέρες.

Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη και την προστασία της Παναγίας, καθώς και σε σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή : romfea.gr