Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εορτολόγιο 2017, Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

11 Νοεμβρίου 2016

Εορτολόγιο 2017, Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

cover-eortologio-262x348

Κυκλοφόρησε το νέο εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 2017, μικρού σχήματος, το οποίο  είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη. Μεταξύ άλλων περιέχει το κείμενο «Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης. Ο σύγχρονος Γέροντας της Εύβοιας», το οποίο συνέγραψε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος το 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντος Ιακώβου, όταν ήταν ακόμη διάκονος στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου του Κοντού, στη Λάρνακα.

Το κείμενο αυτό αποτελεί στην ουσία το πρώτο δημοσιευμένο κείμενο, που αναφέρεται στον βίο του Γέροντος Ιακώβου. Επίσης περιέχει κείμενο από απομαγνητοφωνημένη ομιλία  του Μητροπολίτη Μόρφου που διηγείται το περιστατικό που του διηγήθηκε  ο μακαριστός Γέροντας του Ιάκωβος, όπου κατά την τέλεση θείας Λειτουργίας είδε τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο τον Γ΄. Αναλυτικό εορτολόγιο εκάστου μηνός, κατάλογο των ελεύθερων ενοριών, ιερών μονών και των κατεχόμενων κοινοτήτων, διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με την τέλεση γάμων και μνημοσύνων, και πληροφορίες για τη Διοικητική, Πνευματική, Ποιμαντική, Κοινωνική και Πολιτιστική Διακονία της τοπικής Εκκλησίας. Τέλος το εορτολόγιο διανθίζεται με τοιχογραφίες από τον ιερό ναό Παναγίας του Μουτουλλά.

Το νέο Εορτολόγιο διατίθεται από τα Βιβλιοπωλεία «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τηλ. 22824811, ηλεκτρονική διεύθυνση:costas@immorfou.org.cy

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου