Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Μητροπολίτης Αλέξιος: «Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δίκαια της Μονής Βατοπαιδίου»

1 Δεκεμβρίου 2016

Μητροπολίτης Αλέξιος: «Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δίκαια της Μονής Βατοπαιδίου»

alexios-efraim-1

Τον Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και διήρκησε περίπου τριάντα λεπτά.

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος και ο Ηγούμενος Εφραίμ είχαν μία πάρα πολύ θερμή συνάντηση, όπου και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ιδιαίτερη χαρά για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας στα Τρίκαλα.

Χαρακτηριστική ηταν η στιγμή όταν ο Μητροπολίτης Αλέξιος αναφέρθηκε στην διακονία του, όταν υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Ξάνθη και επισκεπτόταν το Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος.

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος απευθυνόμενος προς τον Γέροντα Εφραίμ τόνισε ότι πάντοτε η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, κάτι που ήταν η παράδοση του τόπου.

”Κανένας Γέροντα δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιος.

Επίσης ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιος υπογράμμισε ότι και ο μακαριστός Μητροπολίτης Ξάνθης κυρός Αντώνιος λειτουργούσε πάντοτε κατόπιν προσκλήσεως των Βατοπαιδινών Πατέρων στο Μετόχι της Μονής στο Πόρτο Λάγος, αφού και ο ίδιος σεβόταν τα δίκαια της Μονής.

Τέλος ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλέξιο για τα καλά του λόγια που αφορούν τα δίκαια της Μονής υπογραμμίζοντας: ”Σεβασμιώτατε, όλοι γνωρίζουμε πόσο αγαπάτε το Άγιον Όρος και τα Μοναστήρια του και το πόσο φιλομόναχος είσαστε το αποδείξατε σε όλα τα χρόνια της διακονίας σας”.

Πηγή: romfea.gr