Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Ο Ηγούμενος Εφραίμ στην Ι.Μ. Κορμπόβου

2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ηγούμενος Εφραίμ στην Ι.Μ. Κορμπόβου

korbovou-efraim-8

Την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου επισκέφθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος έφτασε στην πόλη των Τρικάλων με αφορμή την ενθρόνιση του αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας.

Τον Ηγούμενο Εφραίμ συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην είσοδο της Μονής ο Σεβασμιώτατος και ο Καθηγούμενος έτυχαν θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη Θεοφυλάκτη και την αδελφότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Γέροντα Εφραίμ υποδέχθηκε και ο Πνευματικός της Μονής Αρχιμ. Ιγνάτιος Πούτος Ηγούμενος της Ι.Μ. Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Στην συνέχεια στο Καθολικό της Μονής ο Γέροντας Εφραίμ είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την Σιαγόνα του Αγίου Βησσαρίωνος, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή.

Να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στην Γερόντισσα Θεοφυλάκτη μια Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης, μία εκ των Θαυματουργών Εικόνων της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Αμέσως μετά παρετέθη τράπεζα προς τιμήν του Ηγουμένου Εφραίμ και του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ ο Γέροντας μίλησε στις αδελφές για το Άγιον Όρος και την ιστορία της εύρεσης της Παναγίας της Παραμυθίας.

korbovou-efraim-1 korbovou-efraim-2 korbovou-efraim-3

korbovou-efraim-4 korbovou-efraim-5 korbovou-efraim-6 korbovou-efraim-7

Πηγή: romfea.gr