Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Διθυραμβικές κριτικές για την θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

3 Δεκεμβρίου 2016

Διθυραμβικές κριτικές για την θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

dithiramvikes-kritikes

Με δάκρυα συγκίνησης και με ενθουσιώδη σχόλια για την συγκλονιστική ερμηνεία της κ. Δέσποινας Μπεμπεδέλη και των πέντε εξαίρετων ηθοποιών που την πλαισιώνουν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου το βράδυ στο θέατρο Βεάκη η επίσημη πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Παρουσία του τ. προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις προσφυγικές περιοχές της Αττικής, ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου και πλήθους θεατρόφιλου κοινού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του θεατρικού έργου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γιαγιάς της Μικρασίας. Ένα θεατρικό έργο που εξιστορεί την μαρτυρική ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, ενώ παράλληλα αποτυπώνει την σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού.

Η πρωταγωνίστρια κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται τη γυναίκα–σύμβολο, η οποία έζησε τα συγκλονιστικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και με τη δύναμη της θέλησης και τον συνεχή αγώνα της για επιβίωση, αφιέρωσε τη ζωή της στην διατήρηση της εθνικής και ιστορικής μνήμης, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Μαζί της οι ηθοποιοί Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους–Ένγκελ και Αλκιβιάδης Μαγγόνας απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού για την εξαίρετη ερμηνεία τους.

Το θεατρικό έργο ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από το Ίδρυμα Ιωνία της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να επικοινωνείτε στα ταμεία του θεάτρου (τηλ. 2105223522) και στο viva.gr.

Τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων και του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

2 3 2a 4 5 6

Πηγή: romfea.gr