Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Αντίγραφο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι. Μητροπόλεως Καλαμαριάς (2-11 Δεκεμβρίου 2016)

3 Δεκεμβρίου 2016

Αντίγραφο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι. Μητροπόλεως Καλαμαριάς (2-11 Δεκεμβρίου 2016)

gorgoipikoos

Το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου υποδέχθηκε η Καλαμαριά την Παρασκευή στις 2 Δεκεμβρίου 2016.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου ενθρονίσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρετσούς όπου και θα παραμείνει μόνιμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της υποδοχής είχε ώς εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα 19:00: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου στην Πλατεία Σκρά (συμβολή των οδών Μαρμαρά & Αδ. Κοραή). Λιτανεία προς τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς και, στη συνέχεια, τέλεση Ιεράς Αρχιερατικής Αγρυπνίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Εξ αφορμής της αφίξεως και ενθρονίσεως της αντιγράφου εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και της εορτής του Καθεδρικού Ιερου Ναού, από 2 έως και 11 Δεκεμβρίου 2016, μαζί με τις διατεταγμένες Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιούνται και έκτακτες, όπως του Παρακλητικού Κανόνα στην Παναγία την Γοργοϋπήκοο και τον Άγιο Νικόλαο, του Ιερού Ευχελαίου, του μικρού Αγιασμού, του μικρού Αποδείπνου, καθώς και ομιλίες πνευματικού περιεχομένου.

Πηγή: romfea.gr