Άγιον ΌροςΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΟρθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Πατριάρχης Ειρηναίος από Αγιον Όρος: «Είμαστε πνευματικά παιδιά της Μονής Βατοπαιδίου, όπως κι ο Αγιος Σάββας»

6 Δεκεμβρίου 2016

Πατριάρχης Ειρηναίος από Αγιον Όρος: «Είμαστε πνευματικά παιδιά της Μονής Βατοπαιδίου, όπως κι ο Αγιος Σάββας»

eirinaiosserviasvatop169-1

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ
΄΄Εμείς οι Σέρβοι είμαστε πνευματικά παιδιά του Αγίου Σάββα, ο οποίος είναι πνευματικό παιδί της Μονής Βατοπαιδίου΄΄, σημείωσε επισκεπτόμενος χθες Δευτέρα 5-12 την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. κ. Ειρηναίος.

Η υποδοχή του Προκαθημένου της σερβικής Εκκλησίας έγινε χθες  στις 3 το μεσημέρι από τον Καθηγούμενο  της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τους 120 μοναχούς της αδελφότητας του.

Υπό τον ύμνο της Παναγίας »Αξιον Εστί» ο κ. Ειρηναίος οδηγήθηκε στο Καθολικό της Μονής που τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.Κατά την προσφώνησή του ο γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον Αγιο Σάββα και στον Αγιο Συμεών που συναντήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 1197 στη Μονή Βατοπαιδίου και τον ευχαρίστησε για το κομμάτι της Αγίας Ζώνης που δώρισε στο Βατοπαίδι ο νυν Μεγαλομάρτυρας Λάζαρος Κνέζης της Σερβίας.

Διευκρινίζουμε ότι ο Άγιος Σάββας μόναζε στη Μονή Βατοπαιδίου και τον επισκέφθηκε ο κατά σάρκαν πατέρας του, Αγιος Συμεών ο Μυροβλύτης .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ειρηναίος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Μονή Βατοπαιδίου το 1951 ως φοιτητής .

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία με την Βατοπαιδινή αδελφότητα ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό.
Τέλος, Ο Σέρβος Πατριάρχης συμβολικά φύτεψε ένα έλατο έξω από το μοναστήρι.

eirinaiosserviasvatop161-4 eirinaiosserviasvatop163-5 eirinaiosserviasvatop161-6 eirinaiosservias03_result eirinaiosserviasvatop169-1-1 eirinaiosserviasvatop161-3

eirinaiosserviasvatop161-9-2