Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Τρύφωνος στην Καρδίτσα

10 Δεκεμβρίου 2016

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Τρύφωνος στην Καρδίτσα

ipodoxi_trifonos-13

Ευλαβικά έκλινε το γόνυ ο πιστός λαός του Θεού της πόλεως Καρδίτσης κατά την αποψινή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος του θαυματουργού και Αναργύρου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελίστριας.

Η τελετή της υποδοχής του Ιερού Λειψάνου, το οποίο φυλάσσεται στην Καστανιά, έλαβε χώρα στα προπύλαια του ως άνω ναού υπό του Σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου παρουσία του κλήρου της ευρύτερης περιοχής.

Τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λινοσπόρης, ο προϊστάμενος του ναού και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, οι διάκονοι π. Θωμάς και π. Νικόλαος καθώς και ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος προερχόμενος διάκονος π. Σταύρος Σωτηρόπουλος.

Εν συνεχεία κλήρος και λαός μετέβησαν εντός του ναού της Ευαγγελιστρίας όπου τοποθετήθηκε η Τίμια Κάρα και ακολούθως εψάλλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Τα της υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τρύφωνος είχε προετοιμάσει με υποδειγματικό τρόπο ο π. Θεόκλητος, ενώ σημειωτέον δε ότι το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Καρδίτσα μέχρι και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου όπου στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Καστανιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr