Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Χειροτονία Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθονίκου

13 Δεκεμβρίου 2016

Χειροτονία Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθονίκου

agath_arousas-3

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου Νικολαΐδη, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Σάββα Αλεξάνδρειας.

Την επισκοπική χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς του Πατριαρχείου αλλά της της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριαρχικός Ναός ήταν κατάμεστος από Κατερινιώτες και Πιεριείς, οι οποίοι έσπευσαν στην Αλεξάνδρεια για το ιστορικό γεγονός της Επισκοπικής Χειροτονίας.

Ο Επίσκοπος Αγαθόνικος στον χειροτονητήριο λόγο του, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Θεό και τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄.

“Έβλεπα τον Πατριάρχη μου πάντα χαρούμενο, πάντα ακούραστο, πάντα προσευχόμενο, πάντα οραματιζόμενο και πάντα αισιόδοξο σαν αετός να μεταφέρει εμάς τα παιδιά στην πλάτη του” τόνισε με δάκρυα στα μάτια ο Επίσκοπος Αρούσας.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, απεύθυνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο Επίσκοπο, τονίζοντας ότι πάντοτε να δίνεις την αγάπη σου στους πονεμένους Αφρικανούς.

“Αγαθόνικε παιδί μου, εύχομαι πάντα να σε συνοδεύει το έλεος του, και όταν έρθουν στιγμές δύσκολες και στιγμές μοναξιάς να θυμάσαι αυτές τις ωραίες στιγμές με ευγνωμοσύνη” υπογράμμισε βουρκωμένος ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’.

Κλείνοντας ο Πάπας και Πατριάρχης κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε με υπέροχα λόγια στους Μητροπολίτες πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικό, Κίτρους κ. Γεώργιο, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και για τον Μητροπολίτη Τανζανίας κ. Δημήτριο οι οποίοι όλοι έπαιξαν ρόλο στην ζωή του, καθώς και στους Αρχιερείς του Αγίου Μάρκου οι οποίοι μαζί του σηκώνουν τον σταυρό της Αφρικής.

agath_arousas-1 agath_arousas-2 agath_arousas-4 agath_arousas-5 agath_arousas-6 agath_arousas-7 agath_arousas-8 agath_arousas-9 agath_arousas-10 arousas-1 arousas-3 arousas-4 arousas-5 arousas-6 arousas-7 arousas-8 arousas-9 arousas-10 arousas-11 arousas-12 arousas-13 arousas-14 arousas-15 arousas-17 arousas-18 0arousas-11 0arousas-14 0arousas-15 0arousas-16 0arousas-17

 

Πηγή: romfea.gr