Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΘεολογία και Ζωή

Γέροντας Εφραίμ: «Το δώρο που πρέπει να κάνουμε στον Χριστό ειναι η μετάνοια»

22 Δεκεμβρίου 2016

Γέροντας Εφραίμ: «Το δώρο που πρέπει να κάνουμε στον Χριστό ειναι η μετάνοια»

igoumenos-efraim

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Ασπροπύργου.

Στον εσπερινό χορσοστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ με θέμα «Χριστός ετέχθη», στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού, στην μετάνοια και την αγάπη που πρέπει να έχει ο χριστιανός για τον Σταυρό.

”Η Εκκλησία προσφέρει ζωή, γιατί ζωή είναι ο Χριστός, άρα λοιπόν μέσα στην Εκκλησία βρίσκουμε αυτό που περιμένει και προσδοκεί η ψυχή μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Εγραίμ.

”Σήμερα οι άνθρωποι δεν έχουν ειρήνη γιατί δεν ζητούν τον Χριστό. Το μεγαλύτερο δώρο που πρέπει να κάνουμε όλοι στον Χριστό είναι η μετάνοια” συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος Εφραίμ.

”Ο άνθρωπος ποθεί τον Θεό όταν πραγματικά αγωνίζεται να βιώσει τον Χριστό στην καρδιά του” υπογράμμισε ο Γέροντας Εφραίμ.

”Οι Ευρωπαίοι είναι πλανεμένοι, να μην τους ακολουθούμε, οι Ευρωπαίοι θέλουν να μορφωθούνε, να πάρουν μάστερ. Όλοι η ανακατωσούρα που έχουμε σήμερα οφείλεται στην επέκταση της αμαρτίας, θεσμοθετείται η ανωμαλία, αλλά που πάμε; Εμείς ανησυχούμε στο Άγιον Όρος, αλλά που πάμε;” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Τέλος μετά το πέρας της ομιλίας ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Εφραίμ για την παρουσία του και ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα.

Πηγή: romfea.gr