Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Mozilla Firefox: Τέλος στην υποστήριξη των Windows XP/Vista μέσα στο 2017

30 Δεκεμβρίου 2016

Mozilla Firefox: Τέλος στην υποστήριξη των Windows XP/Vista μέσα στο 2017

firefox-windows-xp-e1482933058856Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά ακόμη υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows XP και Vista στους υπολογιστές τους, παρά το γεγονός ότι η Microsoft και η πλειοψηφία των δημιουργών third-party εφαρμογών και προγραμμάτων έχουν σταματήσει επίσημα την υποστήριξη τους.

Η τελευταία δημιουργός που αφήνει οριστικά στο παρελθόν τα Windows XP / Vista είναι η Mozilla, η οποία ανακοίνωσε πως μέσα στο 2017 θα σταματήσει ολοκληρωτικά την υποστήριξη του web browser Firefox για αυτές τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Η αρχή θα γίνει τον Μάρτιο με την παραπομπή αυτών των χρηστών στην Extended Support Release έκδοση του Mozilla Firefox, η οποία περιλαμβάνει ελάχιστες βασικές αναβαθμίσεις λειτουργιών, και από το Σεπτέμβριο θα σταματήσει οριστικά την διανομή ενημερώσεων ασφαλείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να λειτουργεί ο web browser σε Windows XP και Vista, ωστόσο, οι υπολογιστές των χρηστών θα είναι στο εξής εκτεθειμένοι σε πληθώρα κινδύνων.

Πηγή: offsite.com.cy