Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το ρολόι που θες να φοράς παντού!

11 Ιανουαρίου 2017

Το ρολόι που θες να φοράς παντού!

image%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b4%ce%b3%ce%b4%cf%83%ce%b3%ce%b4%cf%83%ce%b3%ce%b4%cf%83%ce%b1handler-1Για τους tech freaks το απόλυτο gadget ακούει στο όνομα Smartwatch GARMIN Fenix3 HR και έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών fans του αθλητισμού

Το μοναδικό αξεσουάρ που χρειάζεται και ενίοτε επιβάλλεται να φοράει ένας άνδρας είναι το ρολόι. Δεν είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο στον καρπό του, ούτε ενδυματολογικό συμπλήρωμα, ούτε αισθητική δήλωση. Είναι όλα αυτά μαζί και επιπλέον ένα εργαλείο.

Ένα αντικείμενο που όσο υπέροχο κι αν είναι δεν παύει να είναι πρωτίστως χρηστικό. Μετράει τον χρόνο και τις στιγμές. Όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές. Είναι αδιάψευστος μάρτυρας για ό,τι σου συμβαίνει, όπου σου προκύπτει και όπως το ζεις. Συνδέεται μαζί σου σε κάθε ταξίδι, σε κάθε αγώνα, σε κάθε διάκριση, σε κάθε νέα απόφαση, σε κάθε αλλαγή. Το έχεις ανάγκη καθώς οι εξελίξεις στη ζωή σου διαδέχονται η μια την άλλη δίνοντας μια πρόγευση από το μέλλον σου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον κόσμο της τεχνολογίας.

Κάπως έτσι ενώνεσαι και εσύ με την ανατρεπτική και φορέσιμη τεχνολογία: Με τα gadgets που φοριούνται δηλαδή, με τα «έξυπνα» ρολόγια. Την εντελώς νέα και φρέσκια τάση στην ωρολογοποιία και την τεχνολογία που κάνει πάταγο.

Στην αγορά μπορεί να βρεις πολλά, αλλά το Smartwatch GARMIN Fenix3 HR έχει ανακηρυχθεί σε «πόθο» για κάθε «techie» που σέβεται τον εθισμό του στην τεχνολογία. Για τους λάτρεις του αθλητισμού μάλιστα θεωρείται ο «βασιλιάς» του ρολογιού-gadget.

fenix3hr-silver_hr_9066-18

Εκτός από όμορφο και καλαίσθητο είναι απολύτως χρηστικό και βολικό για όποιον το φοράει στο χέρι του. Για τους δρομείς, τους κολυμβητές και τους σκιέρ λειτουργεί σαν προσωπικός «personal trainer». Καταγράφει την απόσταση, τον ρυθμό, τους καρδιακούς παλμούς και τις θερμίδες, από τον καρπό.

Τι σημαίνει αυτό: Από τη μία, χάρη στη λειτουργία σκι μπορείς να βλέπεις δεδομένα όπως ταχύτητα, απόσταση, κατακόρυφη πτώση και αυτόματο μετρητή διαδρομών (με αυτόματη παύση για όση ώρα είσαι στο lift). Από την άλλη, καταγράφει απόσταση, ρυθμό και αριθμό απλωτών -μεταξύ άλλων- τόσο στην πισίνα όσο και στην ανοιχτή θάλασσα.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρια αλτιμέτρου, βαρομέτρου και πυξίδας για δεδομένα πραγματικού χρόνου. Το ενσωματωμένο αλτίμετρο παρέχει δεδομένα υψομέτρου και καταγράφει με ακρίβεια την άνοδο και την κάθοδο, ενώ το βαρόμετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη καιρικών μεταβολών με βάση τις τάσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης. Η ηλεκτρονική πυξίδα 3 αξόνων σου δείχνει την διόπτευση ανεξάρτητα αν βρίσκεσαι σε κίνηση ή όχι.

© 2014 Ronny Kiaulehn - All rights reseved. Publication of this image in any form without explicit permission is strictly forbidden! Please contact: Ronny Kiaulehn Photography Hochriesstrasse 19 D-85560 Ebersberg Germany: +49 171 4481562 Italy: +39 380 5070935 rkiaulehn@mac.com www.ronnykiaulehn.com www.everythingbutfish.eu www.element-wellness.com

© 2014 Ronny Kiaulehn – All rights reseved.
Publication of this image in any form without explicit permission is strictly forbidden!
Please contact:
Ronny Kiaulehn Photography
Hochriesstrasse 19
D-85560 Ebersberg
Germany: +49 171 4481562
Italy: +39 380 5070935
rkiaulehn@mac.com
www.ronnykiaulehn.com
www.everythingbutfish.eu
www.element-wellness.com

Και αν αναρωτιέσαι πόσα παραπάνω μπορεί να κάνει ένα smartwatch, μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις ως ασύρματο χειριστήριο για τις Action Cameras VIRB για να σε εντυπωσιάσει πλήρως. Είναι συμβατό με το κατάστημα Connect IQ™ για μεγαλύτερη εξατομίκευση με δωρεάν εφαρμογές, widgets, πεδία δεδομένων και εμφανίσεις ώρας.

Πηγή: protothema.gr