Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ένα μήνα χαμένοι στη θάλασσα: Η απίστευτη περιπέτεια πατέρα & κόρης (Βίντεο)

17 Ιανουαρίου 2017

Ένα μήνα χαμένοι στη θάλασσα: Η απίστευτη περιπέτεια πατέρα & κόρης (Βίντεο)

peripeteiaΈνας Νεοζηλανδός και η εξάχρονη κόρη του έφτασαν σώοι και αβλαβείς στην Αυστραλία καταφέρνοντας να διασχίσουν την επικίνδυνη Θάλασσα της Τασμανίας έπειτα από περισσότερο από έναν μήνα που περιπλανήθηκαν με χαλασμένο σκάφος στη θάλασσα.

Ο 46χρονος Άλαν Λάνγκντον και η κόρη του Κε είχαν σχεδιάσει μια μικρή εκδρομή από το Καούχια στο Μπέι οφ Άιλαντς στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, αλλά εξαιτίας μιας καταιγίδας που ξέσπασε προκλήθηκε βλάβη στο πηδάλιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και έμειναν να περιπλανιούνται με στη θάλασσα για περισσότερο από έναν μήνα.

“Όταν μείναμε χωρίς πηδάλιο δεν είχαμε και πολλές επιλογές”, δήλωσε ο Λάνγκτον στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού έδεσε το σκάφος του χθες στην Ουλάντουλα, ένα λιμάνι 230 χλμ νότια του Σίδνεϊ.

“Περίμενα τον κατάλληλο καιρό, αλλά δεν ερχόταν. Ο καιρός μας πήγαινε προς τον νότο”, πρόσθεσε ο Λάνγκτον, σημειώνοντας ότι τότε αποφάσισε πως θα ήταν ασφαλέστερο να κατευθυνθεί προς την Αυστραλία διασχίζοντας την Θάλασσα της Τασμανίας.

Η άφιξή τους στην Αυστραλία έδωσε τέλος στις διεθνείς έρευνες που γίνονταν στη θάλασσα για τον εντοπισμό τους. Μετά την παραμονή τους για λίγες ημέρες στην Ουλάντουλα για την επισκευή του πηδαλίου του σκάφους, ο Λάνγκτον θα αναχωρήσει προς τα βόρεια για το Πορτ Κέμπλα για να περάσει από το τελωνείο της Αυστραλίας.

Πηγή: thetoc.gr