Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό και παραδίδει μαθήματα ψυχραιμίας!

18 Ιανουαρίου 2017

Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό και παραδίδει μαθήματα ψυχραιμίας!

34077-girlchoke_590Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να ξέρουν ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να δώσουν στο παιδί σε περίπτωση ανάγκης. Οι περισσότεροι, όμως, από εμάς είτε πιστεύουμε ότι «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο παιδί μου» ή αναβάλλουμε συνεχώς την επιμόρφωσή μας σε τέτοια θέματα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η «κακιά στιγμή» δεν ξέρουμε πότε θα έρθει κι αυτό το αποδεικνύει η πρόσφατη εμπειρία της Jennifer Hull και της ενός έτους κόρης της, Hollis.

Το κοριτσάκι έπαιζε μαζί με την τρίχρονη αδελφή του, όταν η μαμά τους τούς έδωσε να φάνε πατατάκια από λαχανικά. Για λίγα δευτερόλεπτα, η μαμά άφησε τα κορίτσια μόνα τους – το διάστημα αυτό όμως ήταν αρκετό για να κινδυνεύσει η μικρή Hollis. Στην αρχή, η μαμά δοκίμασε τα χτυπήματα στην πλάτη, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε τη μέθοδο Χάιμλιχ, με την οποία έσωσε τελικά τη ζωή του παιδιού.

Δείτε τι ακριβώς έγινε στο βίντεο:

Το συμβάν της Jennifer αποδεικνύει ότι πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια ατυχήματα αλλά και ότι μπορούμε να σώσουμε τη ζωή του παιδιού μας αν λάβουμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Δείτε βήμα- βήμα στο βίντεο που ακολουθεί πώς να εφαρμόσετε τη μέθοδο Χάιμλιχ στο παιδί.

Αν ενδιαφέρεστε για μαθήματα πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά, μπορείτε να δείτε εδώ κάποια προγράμματα που διοργανώνονται το 2017 σε όλη την Ελλάδα.

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Πηγές:Thestircafemom.com-  mama365.gr