Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η νταντά που δώρισε μέρος από το ήπαρ της για να σώσει ένα μωρό

6 Φεβρουαρίου 2017

Η νταντά που δώρισε μέρος από το ήπαρ της για να σώσει ένα μωρό

eqrtret

Nταντά με μεγαλείο ψυχής δώρισε μέρος του ήπατός της για να σώσει τη ζωή ενός μωρού που γνώριζε μόλις τρεις εβδομάδες.

Η Κίρστεν Μάιλς (φωτό) συνάντησε για πρώτη φορά την 9μηνη τότε Ταλία (φωτό), όταν κοινή φίλη τη σύστησε στην οικογένεια Ρόσκο για να την προσέχει.

Το πρώτο πράγμα που έμαθε ήταν πως η μικρούλα έπασχε από ατρησία χοληφόρων, μια απειλητική για τη ζωή της κατάσταση, κατά την οποία εμποδίζεται η ροή της χολής, λόγω απόφραξης ή ασυνέχειας των χοληφόρων αγωγών, με αποτέλεσμα την καταστροφή του ήπατος. Το μικρό κορίτσι χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος και η 22χρονη φοιτήτρια από το Νιου Τζέρσι προσφέρθηκε να εξεταστεί αν είναι συμβατή δότρια. Οι εξετάσεις έδειξαν πως ήταν συμβατή, οπότε αποφάσισε να προχωρήσουν στην επέμβαση. Δεδομένης της σοβαρότητας του χειρουργείου, οι γονείς της Ταλία είχαν ενδοιασμούς και ενθάρρυναν την Κίρστεν να μιλήσει με τους γονείς της. Οταν τους διαβεβαίωσε πως είχε την έγκρισή τους, άρχισε μια 6μηνη προετοιμασία που την ακολούθησαν η αφαίρεση τμήματος του ήπατος της Κίρστεν και η μεταμόσχευσή του στην Ταλία.

Και οι δύο εγχειρήσεις ήταν επιτυχείς. Δότρια και λήπτρια έχουν σχεδόν ανακάμψει πλήρως. Η Κίρστεν γνωρίζει πως δεν μπορεί να γίνει δότρια ξανά, έστω και σε δικό της παιδί, αν νοσήσει και χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος, ωστόσο δεν μετανιώνει λεπτό για την απόφασή της.

Πηγές: espressonews.gr cnn.gr