Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Τιμές στον Γέροντα Εφραίμ για την προσφορά του στους Ιμβρίους

6 Φεβρουαρίου 2017

Τιμές στον Γέροντα Εφραίμ για την προσφορά του στους Ιμβρίους

dsc_0058

Ως τον μέγα ευεργέτη τίμησε ο σύλλογος των Ιμβρίων Θεσσαλονίκης τον Γέροντα Εφραίμ, καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου .

dsc_0014

Στην αίθουσα του ιμβριακού συλλόγου, στην Θεσσαλονίκη, παρουσία των μελών του, βουλευτών και ιεραρχών ο Γέροντας Εφραίμ παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης από τους Ιμβρίους στο πρόσωπό του, για την προσφορά του στον ιστορικό σύλλογο αλλά και στα σχολεία της Ίμβρου, τα οποία άνοιξαν μετά από μισό αιώνα.

dsc_0037 dsc_0011 dsc_0015 dsc_0109 dsc_0083_0

Στην εκδήλωση αυτή ο Μητροπολίτης Μιλήτου, εκπρόσωπος του οικουμενικού Πατριαρχείου μίλησε για την πολύπαθη Ίμβρο, για τους αγώνες του λαού της και για τα δεινά που υπέστησαν στο πέρας των χρόνων. Έκανε όμως ειδική μνεία και στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στην προσφορά του Γέροντα Εφραίμ που πάντα στηρίζει τους Ίμβριους.

dsc_0044

Ο πρόεδρος του συλλόγου Παύλος Σταματίδης, ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την προσφορά της και έκοψε την πίτα του συλλόγου ενώ μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους, τον Γέροντα Εφραίμ, τον Μητροπολίτη Μιλήτου, τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και εκπροσώπους της πολιτείας βράβευσαν τους Ίμβριους νέους που αρίστευσαν και που διακρίθηκαν στους ολυμπιακούς αγώνες.

dsc_0068 dsc_0020

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες και στο έργο τους ενώ μεταξύ άλλων εκδήλωσε την χαρά του που η Ίμβρος ξαναζωντανεύει μέσα από τα σχολεία που γεμίζουν σιγά σιγά παιδιά.

dsc_0058_0 dsc_0040

Στην πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτές και εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών.

dsc_0056 dsc_0021

 

Πηγή: briefingnews.gr