Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σκύλος έσωσε τη ζωή ενός δίχρονου αγοριού κρατώντας τον ζεστό σε θερμοκρασία -12

15 Φεβρουαρίου 2017

Σκύλος έσωσε τη ζωή ενός δίχρονου αγοριού κρατώντας τον ζεστό σε θερμοκρασία -12

dog_6Τη ζωή ενός αγοριού 2 ετών που κινδύνεψε να πεθάνει από το κρύο όταν η μητέρα του το εγκατέλειψε μόνο του στο σπίτι έσωσε ο σκύλος της οικογενείας, κρατώντας το παιδί ζεστό με το σώμα του. Το περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό της επαρχίας Loktevsky στη Σιβηρία, όπου αυτήν την περίοδο επικρατεί πολικό ψύχος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μητέρα φέρεται να άφησε τον γιο της μόνο του στο σπίτι και το παιδί βρήκαν τελικά μετά από δύο ημέρες οι γείτονες στην βεράντα, έξω στο κρύο ενώ η θερμοκρασία ήταν 12 βαθμούς υπό το μηδέν. Σε άλλη περίπτωση το αγόρι δεν θα είχε ζήσει, αλλά κατάφερε να επιβιώσει αποκλειστικά και μόνο χάρη στον σκύλο που με το σώμα του προσπάθησε να τον διατηρήσει ζεστό μες στο κρύο. Οι αρχές περιέγραψαν τον σκύλο ως «ήρωα» και «σωτήρα».

Το αγόρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς όταν το βρήκαν οι γείτονες, αφού είχε ήδη δύο ημέρες μόνο του, είχε υποθερμία.

Η μητέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης και στέρηση την δικαιωμάτων ανατροφής του παιδιού. Όπως έγινε γνωστό, επέστρεψε τέσσερις ημέρες μετά από τότε που εγκατέλειψε τον γιο της. Οι αχρές ερευνούν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, με την ίδια να κατηγορείται πως ενσυνείδητα εγκατέλειψε τον γιο της, μόνο του με τον σκύλο, χωρίς φαγητό, μέσα στο κρύο.

* Με πληροφορίες από Siberian Times
Πηγή:lifo.gr