Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οι τρεις κυριότερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα που ίσως δεν φαντάζεστε

16 Φεβρουαρίου 2017

b3f3569809bbc5be32ba2280db0ce2dc_LΜπορεί η κουζίνα να είναι το μέρος που απολαμβάνετε καθημερινά το φαγητό σας αλλά υπάρχουν πράγματα μέσα σε αυτήν που μπορεί να την μετατρέψουν σε εστία μικροβίων.

Εκτός από το σφουγγάρι για τα πιάτα που έχει αναγνωριστεί ως το νούμερο ένα βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα, δείτε άλλα τρία…

1. Αλατοπίπερο: Είναι το αντικείμενο που ακουμπάει όλη η οικογένεια πολλές φορές την ημέρα. Οι επιστήμονες συνιστούν συχνό καθαρισμό τους- μην αμελείτε να τα αδειάζετε και να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα.

2. Κάδος σκουπιδιών: Όπως είναι λογικό χρειάζεται συχνά απολύμανση παρά το γεγονός ότι βάζετε πάντα σακούλα. Θα πρέπει δύο φορές την εβδομάδα να τον καθαρίζετε επιμελώς…

3. Πετσέτα κουζίνας: Σύμφωνα με έρευνα, το 89% των πετσετών που συλλέχθηκαν από κουζίνες είχαν πάνω τους κολοβακτηρίδια! Μη χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα πολλές ημέρες και μη σκουπίζετε με αυτή ό,τι βρεθεί μπροστά σας. Φροντίστε να τις αλλάζετε τακτικά!

 Πηγή:  baby.gr