Γενικά Θέματα

Πώς θα περάσεις γρήγορα από το αεροδρόμιο -Χωρίς να κολλήσεις σε ουρές και ελέγχους

20 Φεβρουαρίου 2017

Πώς θα περάσεις γρήγορα από το αεροδρόμιο -Χωρίς να κολλήσεις σε ουρές και ελέγχους

139491360_1453910447Είναι γεγονός ότι κανένας μας πλέον δεν θέλει να χάνει άσκοπα τον χρόνο του. Πόσο μάλλον όταν ταξιδεύει. Μάθε, λοιπόν, πώς θα εξοικονομήσεις χρόνο και πώς θα περάσεις πιο γρήγορα από το αεροδρόμιο, ακολουθώντας τις παρακάτω έξι συμβουλές, που θα σου φανούνε τόσο χρήσιμες, όσο και πρακτικές.

1. Κάνε online check-in
Στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμη και στον δρόμο, μέσω του κινητού σου, πραγματοποίησε online το check-in, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά στο αεροδρόμιο. Θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά η όλη διαδικασία και θα εξοικονομήσεις απίστευτο χρόνο. Τσέκαρε μόνο, αν πρέπει να εκτυπώσεις την κάρτα επιβίβασής σου – κάποιες αεροπορικές τη ζητάνε, ενώ κάποιες άλλες αρκούνται στην ηλεκτρονική κάρτα στο τηλέφωνό σου.

2. Πάρε τα απολύτως απαραίτητα
Αν πραγματοποιήσεις online το check-in και έχεις μόνο τη χειραποσκευή σου, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στο γκισέ της αεροπορικής ούτε πέντε λεπτά για να αφήσεις τις αποσκευές σου. Γι’ αυτό φρόντισε να πάρεις τα απολύτως απαραίτητα, ειδικά όταν πρόκειται για ολιγοήμερα ταξίδια.

3. Έχε τα επίσημα έγγραφά σου εύκαιρα
Πριν ακόμη ξεκινήσεις για το αεροδρόμιο, τοποθέτησε τα επίσημα έγγραφα –ταυτότητα, διαβατήριο, βίζα (όπου απαιτείται)– σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, έτσι ώστε να μπορέσεις να τα επιδείξεις εύκολα ανά πάσα στιγμή.

4. Φρόντισε να φοράς απλά παπούτσια
Σε ορισμένα αεροδρόμια, για να περάσεις τον έλεγχο θα πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου. Έτσι, απόφυγε να φορέσεις πολύπλοκα παπούτσια, όπως με κορδόνια, στενά που δεν βγαίνουν εύκολα κ.ά.

5. Πακέταρε την αποσκευή σου σωστά
Φρόντισε να βάλεις τα βαριά αντικείμενα (νεσεσέρ, παπούτσια κ.ά.) στον πάτο της, έτσι ώστε το βάρος να είναι χαμηλά και να υπάρχει ισορροπία. Μπορεί να έχεις ελάχιστο χρόνο μπροστά σου και αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στο να περπατήσεις με τη βαλίτσα σου πιο εύκολα και γρήγορα προς τον προορισμό σου.

6. Μην τυλίγεις τα δώρα
Όταν κουβαλάς μαζί σου δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, προτίμησε να τα συσκευάσεις μόλις φτάσεις στον προορισμό σου. Αν χρειαστεί στον έλεγχο να τα ανοίξουν, θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και θα καθυστερήσεις και τους υπόλοιπους που περιμένουν στην ουρά.

 

Πηγή: greekguide.com