Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γιατί οι γάτες κουβαλάνε νεκρά ζώα στο σπίτι;

21 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί οι γάτες κουβαλάνε νεκρά ζώα στο σπίτι;

gata (1)Αναρωτιέστε γιατί η γάτας σας αφήνει ποντικάκια στο χαλάκι της πόρτας; Μην απορείτε με αυτή τη συμπεριφορά και μην αρχίζετε να της φωνάζετε. Είναι ένα τελείως διαφορετικό βιολογικό είδος με δικά του ένστικτα και συμπεριφορές.

Αυτός είναι ο λόγος που ενώ έχει άφθονο φαΐ στο σπίτι, νιώθει την ανάγκη να βγει και να κυνηγήσει. Η γάτα, αν και απολαμβάνει την ανθρώπινη συντροφιά εδώ και 10.000 χρόνια περίπου, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα βασικά της ένστικτά όπως το κυνήγι. Πολλές φορές όμως οι γάτες δεν τρώνε το θήραμα τους, ούτε καν το σκοτώνουν.

Μία γάτα που ζει στη φύση μαθαίνει τα μικρά της πως να τρώνε μεταφέροντας στην φωλιά σκοτωμένα ή τραυματισμένα θηράματα. Η γάτες που έχουμε στα σπίτι μας δεν διαφέρουν. Όταν η η γάτα σας φέρει στο σπίτι ένα ποντικάκι, παίζει το ρόλο του δασκάλου και εσείς του μαθητή. Δεν είστε τίποτε άλλο από ένα μέλος της οικογένειας που κάποιος πρέπει να σας φέρει να φάτε. Το φαινόμενο είναι ακόμη συχνότερο στις θηλυκές στειρωμένες γάτες.

Μελετήστε το ζώο που έχετε επιλέξει για κατοικίδιο. Γνωρίστε την συμπεριφορά και τα ένστικτά του. Είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσετε μαζί του καλύτερα.

Πηγή: petsonly.gr