Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Microsoft: H εμπορική έκδοση του HoloLens έρχεται το 2019

23 Φεβρουαρίου 2017

Microsoft: H εμπορική έκδοση του HoloLens έρχεται το 2019

lensΌσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την τελική εμπορική έκδοση του Microsoft HoloLens θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019.

Οι προπαραγγελίες για το HoloLens, το κράνος ενισχυμένης πραγματικότητας της Microsoft, έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά όλα δείχνουν ότι η τελική έκδοση του κράνους για τους καταναλωτές θα αργήσει αρκετά και θα είναι διαθέσιμη από το 2019 και έπειτα. Εννοείται ότι οι περισσότερες πηγές συμφωνούν ότι η έκδοση αυτή θα έχει ανανεώσεις σε σχέση με την αρχική έκδοση που παρουσιάστηκε.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Microsoft εγκαταλείπει την ανάπτυξη μίας έκδοσης HoloLens 2.0 και πηγαίνει απευθείας στην έκδοση 3.0, την οποία θα κάνει διαθέσιμη στο κοινό σε δύο χρόνια από τώρα. Είναι προφανές ότι η τελική εμπορική έκδοση δεν θα έχει την αρκετά τσουχτερή τιμή των 3000 δολαρίων ΗΠΑ που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να αποκτήσει την έκδοση developer edition του κράνους ενισχυμένης πραγματικότητας της Microsoft.

To GSM Arena αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή του HoloLens εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2019, ενώ οι εκτιμήσεις της Microsoft κάνουν λόγο για πωλήσεις 80 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι και το τέλος του 2020. Είναι προφανές ότι η Microsoft περιμένει και την ολοκλήρωση της πλατφόρμας δημιουργίας ολογραφικών εφαρμογών για το HoloLens, έτσι ώστε οι μελλοντικοί κάτοχοι του κράνους να έχουν πλήθος εφαρμογών στη διάθεσή τους.

Πηγή: pestaola.gr