Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σύνδεση δακτυλικών αποτυπωμάτων με την κάρτα SIM

28 Φεβρουαρίου 2017

Σύνδεση δακτυλικών αποτυπωμάτων με την κάρτα SIM

Xperia_Z5_Compact_WHITE_FINGERPRINTΗ Ταϊλάνδη σκοπεύει να νομοθετήσει υπέρ της λήψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων με την αγορά μία κάρτας SIM. 

Μέχρι τώρα, τα δακτυλικά αποτυπώματα είχαν χρήση στον κόσμο των smartphones, ως ένα βιομετρικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για ανέπαφες συναλλαγές και το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Η σύνδεση των δακτυλικών αποτυπωμάτων με την αγορά μίας προπληρωμένης, ή μίας κάρτας SIM για σύνδεση με συμβόλαιο είναι κάτι το καινούριο, το οποίο αποτελεί στόχο της ταϊλανδέζικης κυβέρνησης.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν την ταυτοποίηση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων για να συνδέουν τον κάτοχο μίας συσκευής με την κάρτα SIM που χρησιμοποιεί. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με το Mashable, έρχονται στην Ταϊλάνδη μετά από την αύξηση των κρουσμάτων απάτης με τη χρήση κινητών, εφαρμογών για smartphones και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ταϊλάνδη υπάρχουν 103 εκατομμύρια συνδρομητές υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με τα 14 εκατομμύρια από αυτούς να είναι τακτικοί χρήστες υπηρεσιών mobile banking. Οι πάροχοι θεωρούν ότι το μέτρο αυτό που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους, στοιχείο που ενδέχεται να κάνει τους μικρούς παίκτες της αγοράς λιγότερο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους πιο ισχυρούς παρόχους, αλλά για την Κυβέρνηση φαίνεται ότι προέχει η ασφάλεια των καταναλωτών.

Πηγή:  pestaola.gr