Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς να αντιμετωπίσω την ανησυχία λόγω των δοντιών του μωρού μου;

4 Μαρτίου 2017

Πώς να αντιμετωπίσω την ανησυχία λόγω των δοντιών του μωρού μου;

baby-teethΌταν το παιδί σας αρχίσει να βγάζει δόντια, είναι πολύ πιθανό να είναι ανήσυχο, να τρέχουν τα σάλια του και να θέλει συνεχώς να μασάει κάτι. Το παιδί μπορεί επίσης να παρουσιάσει ελαφρύ πυρετό και μερικές διάρροιες, συμπτώματα που παλαιότερα δεν πιστεύαμε ότι οφείλονται στα δόντια, αναφέρει ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής. Εάν όμως ο πυρετός είναι ψηλός, δεν είναι από τα δόντια και πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού.

Επίσης, η σιελόρροια δεν είναι αποτέλεσμα της οδοντοφυίας, αλλά γιατί οι σιελογόνοι αδένες παράγουν αρκετό σάλιο που δεν προλαβαίνει το μωρό να το καταπίνει; Απλά λοιπόν η σιελόρροια και η οδοντοφυία γίνονται στον ίδιο χρόνο χωρίς να έχει σχέση το ένα με το άλλο. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πιο πάνω προβλήματα.

• Σκουπίζετε τα σάλια από το πρόσωπο του παιδιού, γιατί μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν κάποιο εξάνθημα στο πρόσωπο.

• Δώστε στο παιδί σας κάτι σκληρό να βάζει στο στόμα του. Αποφύγετε αυτά που έχουν υγρό στο εσωτερικό τους, γιατί αν σπάσουν πιθανόν το υγρό να μην είναι ασφαλές για το παιδί σας. Επίσης, πρέπει να μην είναι πολύ μικρά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να το καταπιούν.

• Εάν είναι πολύ ανήσυχο μπορείτε να του δώσετε κάποιο παυσίπονο που περιέχει παρακεταμόλη.

• Κυκλοφορούν στα φαρμακεία διάφορες αλοιφές που τοποθετούνται στα ούλα για να ανακουφίζεται το παιδί. Αυτά αλείφονται στα ούλα και δεν απαλύνουν ουσιαστικά τον πόνο, γιατί ο πόνος προέρχεται μέσα από τα ούλα, ενώ αυτά αλείφονται στην επιφάνεια. Αν θέλετε όμως να τα χρησιμοποιήσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: infokids.gr