Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Apple βλέπει με ενδιαφέρον την ενισχυμένη πραγματικότητα

6 Μαρτίου 2017

Η Apple βλέπει με ενδιαφέρον την ενισχυμένη πραγματικότητα

augmented_reality_1-600x422Για την Apple, όπως σημειώνει το Tim Cook, η ενισχυμένη πραγματικότητα είναι το ίδιο σημαντική όπως και το iPhone.

O Tim Cook, ο CEO της Apple έδειξε εμφανώς τον ενθουσιασμό του για την ενισχυμένη πραγματικότητα, ένα πεδίο που όπως φαίνεται ενδιαφέρει την εταιρεία του, στοιχείο που για πολλούς αναλυτές σημαίνει ότι η Apple μάλλον ετοιμάζει κάτι στο συγκεκριμένο τομέα.

Υπάρχουν αναφορές από διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο, οι οποίες εκτιμούν ότι η Apple ενδέχεται να παρουσιάσει ένα μελλοντικό iPhone με δυνατότητες ενισχυμένης πραγματικότητας, ενώ δε λείπουν και οι αναφορές εκείνες που θέλουν την Apple να ασχολείται με ένα εξολοκλήρου AR προϊόν.

Ο Tim Cook ερωτήθηκε από την εφημερίδα Independent σχετικά με την ιδέα του να υπάρχει ενσωματωμένη ενισχυμένη πραγματικότητα σε ένα smartphone και εκείνος απάντησε ότι τον ενθουσιάζει το γεγονός ότι η ενισχυμένη πραγματικότητα επιτρέπει στον χρήστη να έχει επαφή με τον έξω κόσμο, σε αντίθεση με την εικονική πραγματικότητα που περιορίζει τον χρήστη σε ένα εικονικό περιβάλλον.

To πεδίο του AR είναι πολλά υποσχόμενο για τον επικεφαλής της Apple. Στο Διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί πληροφορίες για την παρουσίαση ενός ζευγάρι γυαλιών με τεχνολογία AR από την Apple, κάτι που τοποθετείται χρονικά εντός του 2018. Μένει να το δούμε…

Πηγή: pestaola.gr