Γενικά Θέματα

Τίμιο Ξύλο από τη Μονή Ξενοφώντος στη Λάρισα (10-16 Μαρτίου)

13 Μαρτίου 2017

Τίμιο Ξύλο από τη Μονή Ξενοφώντος στη Λάρισα (10-16 Μαρτίου)

timio-xilo-3

Μεγαλοπρεπώς στην Λάρισα κλήρος και λαός υποδέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017 το πανσεβάσμιο τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Της λαμπράς υποδοχής και της Δοξολογίας για την άφιξη του Τιμίου Ξύλου, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, παρουσία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Κατά την διάρκεια της υποδοχής παιάνιζε πανηγυρικούς ύμνους η νεοσύστατη πολυμελής φιλαρμονική που αποτελείται από νέους και νέες της ενορίας του αγίου Γεωργίου, της παλαιάς εθνικής οδού, συνοδευόμενοι υπό του πνευματικού τους πατρός Αρχιμανδρίτου π.Νικηφόρου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγιας Θεοτόκου και ομίλησε καταλλήλως για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την στάση της ενώπιον του Σταυρού του Υιού της.

“Ο Κύριος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, έδωκε την μητέρα του στον ηγαπημένο μαθητή, την Παρθένο στον Παρθένο, την Θεολογία στον Θεολόγο. Ελογχίσθη την πλευράν και τότε της Παναγίας μητρός του την ψυχή διεπέρασε ρομφαία”.

Στο τέλος του κηρύγματος ο Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της εν αγίω Όρει Ιεράς Μονής του Ξενοφώντος, Αρχιμανδρίτη π.Αλέξιο για την μεγάλη αυτή ευλογία που παρεχώρησε στην πόλη του αγίου Αχιλλίου.

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Αχιλλίου, όπου πλήθη πιστών χριστιανών συμμετείχαν και κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων.

Το τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

timio-xilo-1 timio-xilo-2 timio-xilo-3 timio-xilo-4 timio-xilo-5 timio-xilo-6 timio-xilo-7 timio-xilo-8 timio-xilo-9 timio-xilo-10 timio-xilo-11 timio-xilo-12 timio-xilo-13 timio-xilo-14 timio-xilo-15

Πηγή: romfea.gr