Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μυστικά καφέ στην Αθήνα σε μέρη που δεν φανταζόσασταν

13 Μαρτίου 2017

Μυστικά καφέ στην Αθήνα σε μέρη που δεν φανταζόσασταν

grcf-kentriki_cycladic-cafe

Είχατε αναρωτηθεί ότι σε μέρη που δεν φανταζόσασταν ποτέ θα ανακαλύπτατε τα πιο όμορφα, χαλαρά και ατμοσφαιρικά καφέ της πόλης; Μέσα σε εντυπωσιακά νεοκλασικά, πίσω από βαριές, σιδερένιες πόρτες, κάτω από φωτεινά αίθρια και δίπλα από ιστορικά μνημεία αιώνων συναντάμε οχτώ cafes της Αθήνας που σίγουρα αποτελούν must επιλογή κάθε φορά που αναζητάμε ένα πιο ήρεμο και οικείο περιβάλλον για καφέ και κουβέντα με τους φίλους ή ακόμη και με τους συναδέλφους.

Ο λόγος για τα αξιόλογα cafes σε διάφορα μουσεία της πόλης που σίγουρα θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Μάθετε ποια είναι και ανακαλύψτε το επόμενο σημείο αναφοράς σας στην πόλη.

Black Duck Garden

grcf-black-duck

Μετά από την βόλτα σας στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία στην πλατεία Κλαυθμώνος, χαλαρώστε στο πανέμορφο περιβάλλον του Black Duck Garden, το οποίο στεγάζεται στους χώρους του μουσείου. Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο –και με τις μνήμες από τα παλιά να ζωντανεύουν ολόγυρά σας, τότε που ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία– θα περάσετε ευχάριστες στιγμές απολαμβάνοντας μια ζεστή κούπα καφέ, ένα αρωματικό κρασί ή κάποιες από τις προτάσεις του μενού του.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: από τις 10.00

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα, τηλ. 210 3252396, http://blackduckgarden.gr,
fb page https://www.facebook.com/blackduckgarden/

Museum Cafe

grcf-museum-cafe

Μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πάντα αποτελεί must αν βρεθείτε στην Κηφισιά. Εκεί, στον αναναωμένο χώρο του Museum Cafe, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα ροφημάτων και εξαιρετικών γλυκών (προτάεις του pastry chef Διονύση Αλέρτα) από το μενού του. Η, επίσης, ανανεωμένη κάρτα του φέρει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου (σε συνεργασία πάντα με το Δειπνοσοφιστήριον catering), ο οποίος σας περιμένει καθημερινά για να σας συστήσει στις προτάσεις της νεοελληνικής κουζίνας. Καιρού επιτρέποντος, μάλιστα, προτιμήστε τα τραπέζια στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο μέσα στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: 12.00- 00.00, Σάββατο- Κυριακή: 10.00- 00.00

Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 210 8011170, www.museum-cafe.gr,
fb page https://www.facebook.com/restaurantmuseumkifisia/

Cycladic Cafe

grcf-kentriki_cycladic-cafe

Μια μυστική όαση πρασίνου και φωτός στην καρδιά της Αθήνας. Το Cycladic Cafe στον χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σας καλεί στον μοντέρνας αισθητικής χώρος του, ο οποίος ενδείκνυται για σημείο συνάντησης τόσο κατά την επίσκεψή σας στους χώρους του μουσείου, όσο και μεμονωμένα, καθώς για την είσοδό σας σε αυτό δεν απαιτείται το εισιτήριο του Μουσείου. Πλημμυρισμένο από φυσικό φως το αίθριο του cafe θα αποτελέσει σίγουρα και δικό σας αγαπημένο meeting point. Σημειώστε ότι ο σύγχρονος σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects, ενώ πηγή έμπνευσής τους αποτέλεσε η συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου. Προτιμήστε το για χαλαρές συζητήσεις με καφέ και σάντουιτς ή ένα ελαφρύ γεύμα με προτάσεις που έχουν ως βασικά συστατικά τους γεύσεις και αρώματα της κυκλαδίτικης γης.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00- 17.00, Πέμπτη: 10.00- 20.00, Κυριακή: 11.00- 17.00

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321, www.cycladic.gr

Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα μυστικά cafes των μουσείων της πόλης στο www.greekguide.com