Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Παραδόθηκε προς χρήση το κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας

24 Μαρτίου 2017

Παραδόθηκε προς χρήση το κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας

το-κτίριο-της-Νομικής-Σχολής

Σε χρήση δόθηκε ξανά το κτίριο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί των οδών Ακαδημίας 47 και Σίνα.

Το κτίριο, που ανεγέρθη το 1923, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού με επιδράσεις μπαρόκ. Ωστόσο, υπέστη σοβαρότατες ζημιές από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο του 2008 και ανακατασκευάστηκε με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου.

«Το κτίριο, σήμερα, έχει πλέον αποκατασταθεί και διαθέτει νέες, σύγχρονες υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες της Νομικής, συμβάλλοντας καθοριστικά ως υποδομή στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και του ερευνητικού έργου της Σχολής», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κοσμήτωρ της σχολής Διονυσία Καλλινίκου, στο κτίριο εκτός της γραμματείας της σχολής στεγάζονται και χώροι πολυμέσων, αλλά και χώροι όπου οι φοιτητές θα μπορούν να προετοιμάζονται για τους διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους λαμβάνουν μέρος κάθε χρονιά.

Εξάλλου, ο Θάνος Δημόπουλος έκανε λόγο για μια «σημαντική αποκατάσταση», τόσο για το ΕΚΠΑ και τη Νομική Σχολή όσο και για την πόλη των Αθηνών, «που βλέπει ένα εμβληματικό διατηρητέο κτίριο να «ζωντανεύει» χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου».

Κατά την τελετή εγκαινίων του κτιρίου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αθανάσιο Μαρτίνο, αναφέροντας ότι «κατατάσσεται στους μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, έχοντας προσφέρει σημαντικά ποσά για την ενίσχυση των υποδομών και του έργου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι οι δομές της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ θα ολοκληρωθούν στις 4 Απριλίου, με τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της σχολής στο Παλαιό Χημείο.

Πηγή: newsbeast.gr