Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Υποδοχή Εικόνας «Παναγία Μακεδονίτισσα η των Ελλήνων Δόξα»

25 Μαρτίου 2017

Υποδοχή Εικόνας «Παναγία Μακεδονίτισσα η των Ελλήνων Δόξα»

thessaloniki_tziaf-10

Με μεγαλοπρέπεια και με ιδιαίτερη πανηγυρική λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης η Υποδοχή της Εφεστίου και Σεβασμίας Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης “Μακεδονίτισσα η των Ελλήνων Δόξα”, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Ναό και θα παραμείνει μόνιμα, προς τιμήν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ως αντίδωρο της αγάπης και της προσφοράς του για τους πολυετείς αγώνες που δίνει καθημερινά να ορθοτομεί τον Λόγο της Εκκλησίας και να υπεραμύνεται υπέρ πίστεως και πατρίδος και ιδιαιτέρως της πολύπαθης Μακεδονίας, της οποίας είναι η κεφαλή αρκετά χρόνια.

Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να παραβρεθεί στην Υποδοχή της Παναγίας της Μακεδονίτισσας. Αμέσως μετά την υποδοχή, τελέστηκε η Δοξολογία για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας και στο τέλος αυτής ο Παναγιώτατος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την όλη προσπάθεια για τη φιλοτέχνηση της Ιεράς Εικόνος και ότι εικονίζει την προστάτιδα όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Μακεδόνων.

Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Εσπερινός και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της “Μακεδονίτισσας η των Ελλήνων Δόξα”.

Φωτογραφιές: I. Μ. Θεσσαλονίκης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Πηγή: romfea.gr