Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΘεολογία και Ζωή

Ι.Μ. Μαρωνείας: Ομιλία του Καθηγούμενου της Μονής Ξενοφώντος στους Ιερείς

28 Μαρτίου 2017

Ι.Μ. Μαρωνείας: Ομιλία του Καθηγούμενου της Μονής Ξενοφώντος στους Ιερείς

2703KOM3 (1)

Το πρωί της Δευτέρας, 27ης Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ηγήθη της Ιερατικής Συνάξεως, κατά την διάρκειαν της οποίας παρουσίασε τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην π. Αλέξιον, Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος ήταν επίσημος ομιλητής του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού.

Σήμερα ανταποκρινόμενος και αύθις στην πρόσκλησιν και παράκλησιν του Ποιμενάρχου κ. Παντελεήμονος κατέθεσε ενώπιον της ιερατικής συνάξεως των εφημερίων αποστάγματα της ιερατικής και ποιμαντικής του εμπειρίας, πεντηκονταετούς όλης, έδωκε δε συμβουλές σε διατυπωθείσες απορίες, ενώ ευχήθηκε ευόδωσιν του επιτελουμένου έργου και προέτρεψε τους Ιερείς να συνεχίσουν να εργάζωνται με τον ίδιο ζήλο προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών και μάλιστα στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή της Πατρίδος μας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον πολυσέβαστον Καθηγούμενον διά την πρόφρονα ανταπόκρισίν του στην πρόσκλησιν της τοπικής Εκκλησίας και τον κόπον εις τον οποίον υπεβλήθη, πλην όμως τον παρεκάλεσε όπως και κατά τον κατανυκτικόν εσπερινόν, να καταθέσει τον πλούτον των θεολογικών του γνώσεων και της πολυετούς καλλικάρπου διακονίας του στο γεώργιον του Κυρίου και να μοιραστεί την εμπειρίαν του μετά των Εφημερίων, και εξεζήτησε την ενθύμησιν του Επισκόπου, του Κλήρου και του Λαού στις κατ’ ιδίαν προσευχές του.

2703KOM 2703KOM1 2703KOM3 (2) 2703KOM4 2703KOM5

Πηγή: vimaorthodoxias.gr