Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Ο Βατοπαιδίου Εφραίμ στο Μετόχι του Αγίου Ανδρέα Καράκιοϊ

28 Μαρτίου 2017

Ο Βατοπαιδίου Εφραίμ στο Μετόχι του Αγίου Ανδρέα Καράκιοϊ

karakioi-4

Στο πλαίσιο της επισκέψεως του Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, στην Βασιλίδα των Πόλεων και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Γέροντας Εφραίμ, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, επισκέφθηκε το εν Καράκιοϊ Μετόχι της Μονής, ο Ναός του οποίου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ανδρέα και εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες της Ρωσικής Παροικίας της Πόλεως.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκε ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, Μ.Ιεροκήρυξ Πανάρετος Ψαραύτης, ο οποίος, παρουσία πιστών, καλωσόρισε τον Γέροντα Εφραίμ ελληνιστί και ρωσιστί και αναφέρθηκε στα ανακαινιστικά έργα που επιτελούνται στον Ναό κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως και στο λειτουργικό και το ποιμαντικό έργο της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως για τους ρώσους πιστούς που διαβιούν στην Πόλη.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε τον Μ. Ιεροκήρυκα Πανάρετο για την μέριμνά του υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας του Μετοχίου και υποσχέθηκε την ανάληψη των απαιτουμένων εξόδων για την πλήρη ανακαίνιση του Ναού.

karakioi-1 karakioi-2 karakioi-3 karakioi-12 karakioi-13 karakioi-14 karakioi-15 karakioi-16 karakioi-17 karakioi-18 karakioi-19 karakioi-20 karakioi-5 karakioi-6 karakioi-7 karakioi-8 karakioi-9

 

Πηγή: romfea.gr