Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

10 πρωτότυπα σχέδια για τα φετινά πασχαλινά αυγά

10 Απριλίου 2017

10 πρωτότυπα σχέδια για τα φετινά πασχαλινά αυγά

35445-easter_eggs_590

Κόκκινα θα τα βάψει η μαμά και η πεθερά μας –δεν θα χαθεί η παράδοση, μην ανησυχείτε! Αν, όμως, αυτές τις μέρες έχετε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσετε στο πλέον αγαπημένο πασχαλινό έθιμο, αξίζει τον κόπο να δώσετε διαφορετικό χαρακτήρα στα φετινά αυγά σας. Βάψτε τα σε πρωτότυπες αποχρώσεις, δώστε τους χρυσαφί ανταύγειες, κολλήστε πάνω τους πεταλούδες και λουλούδια, στολίστε τα με στεφανάκια και στη συνέχεια τοποθετήστε τα με καμάρι στο κεντρικό τραπέζι του σπιτιού και καμαρώστε το έργο τέχνης σας! Γιατί, πραγματικά, τα σχέδια που θα δείτε παρακάτω, θυμίζουν μικρά έργα τέχνης…

Αυγά… Star Wars

Θέλετε να χαρίσετε στο παιδί σας την απόλυτη πασχαλινή έκπληξη; Πάρτε αυγό και μολύβι (για την ακρίβεια, πολλά μαρκαδοράκια με ανεξίτηλα χρώματα) και σχεδιάστε στα αυγά σας τους αγαπημένους ήρωες Star Wars, όπως έκανε αυτή η μαμά. Το μυστικό της είναι ότι στο τέλος τα ψέκασε με υγρό σταθεροποιητικό σελάκ, για να διατηρηθούν τα χρώματα περισσότερο. Για τον Stormtrooper και τον R2D2 προτιμήστε λευκά αυγά.

Πολύχρωμα αυγά με φύλλα χρυσού

easter_eggs_590_4

Βάψτε τα αυγά σας σε παστέλ αποχρώσεις, αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια καλύψτε τα με ιμιτασιόν φύλλα χρυσού που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο, σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Αυγουλάκια-φραουλίτσες

easter_eggs_590_5

Βάψτε τα αυγά σας κόκκινα όπως πάντα, χωρίς όμως να τα αφήσετε πολύ ώρα στη βαφή και πάρουν πολύ σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια, με ένα ανεξίτηλο χρυσαφί μαρκαδοράκι σχεδιάστε τα σποράκια της κάθε «φράουλας». Στην κορυφή, μπορείτε να κόψετε και να κολλήσετε φυλλαράκια από χαρτόνι χειροτεχνίας.

Γαλάζια αυγά με χρυσαφί πιτσιλιές

easter_eggs_590_6

Για τα υπέροχα αυτά αυγουλάκια, θα χρειαστείτε μπλε βαφή, μέσα στην οποία κάποια αυγά θα αφήσετε για περισσότερη και κάποια άλλα για λιγότερη ώρα. Στη συνέχεια μπορείτε να τα ψεκάσετε με υγρή κόλλα και να τα κυλίσετε πάνω σε χρυσόσκονη ή να τα «πιτσιλίσετε» με χρυσαφί ανεξίτηλο μαρκαδοράκι.

Αυγουλάκια με λουλουδάκια και πεταλούδες

easter_eggs_300

Αφού βάψετε τα αυγά σας σε παλ ροζ χρώμα, θα κολλήσετε πάνω τους με ισχυρή κόλλα πεταλούδες και λουλουδάκια, τα οποία θα έχετε κόψει με τη βοήθεια περφορατέρ σε τέτοια σχέδια, από λεπτό χαρτί για χειροτεχνίες. Δεν θα θέλετε να τα τσουγκρίσετε!

Αυγά με ανοιξιάτικα στεφανάκια

easter_eggs_590_7

Μα πόσο χαριτωμένα είναι αυτά τα αυγά, τα οποία απλά έχουν βράσει και στη συνέχεια στολιστεί με ένα όμορφο λουλουδένιο στεφανάκι! Για τα χαρακτηριστικά της φατσούλας τους χρησιμοποιήστε μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι.

Αυγά με κοτοπουλάκι

easter_eggs_590_8

Άλλο ένα ευρηματικό σχέδιο! Θα χρειαστείτε κίτρινο χρώμα σιλικόνης και μερικά ανεξίτηλα μαρκαδοράκια για τις λεπτομέρειες.

Πολύχρωμα αυγά με σφραγίδα

easter_eggs_590_3

Για την ιδέα αυτή, θα βάψετε τα αυγά σας κανονικά, χωρίς όμως να τα γυαλίσετε, και θα τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε τη σφραγίδα που θέλετε να τους δώσετε. Ιδανικά μπορείτε να πάρετε ένα σετ σφραγίδας με γράμματα και αριθμούς, όπως αυτό, και να «γράψετε» έτσι το μήνυμα που θέλετε.

Αυγά σε μαύρο-άσπρο

easter_eggs_590_2

Θα χρειαστείτε σίγουρα λευκά αυγά και έναν καλό ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε μαύρο χρώμα, με τον οποίον θα κάνετε τα σχέδια σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα γυαλίσετε καλά.

Αυγά με… τατουάζ!

easter_eggs_400

Μια καινοτόμα ιδέα επιστρατεύει τα τατουάζ μιας χρήσης που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στην αγορά. Έτσι, ιδανικά πάνω σε λευκά αυγά, μπορείτε να κολλήσετε ό,τι σχέδιο βρείτε και σας αρέσει με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή «πατώντας» καλά το τατουάζ με ένα υγρό σφουγγαράκι, για να κολλήσει.

Πηγή: mama365.gr