Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σλαβονίας Ιωάννης: ”Σημαντική ανακάλυψη το νοσοκομείο των Ουστάσι”

23 Απριλίου 2017

Σλαβονίας Ιωάννης: ”Σημαντική ανακάλυψη το νοσοκομείο των Ουστάσι”

giasenobats

Μια σημαντική ανακάλυψη ήρθε στο φως, στην περιοχή του στρατοπέδου θανάτου των Ουστάσι.

Συγκεκριμένα κτίριο που λειτουργούσε ως νοσοκομείο ανακαλύφθηκε στο Γιασένοβατς, όπου στεγαζόντουσαν εβραίοι κρατούμενοι και γιατροί και βασανίστηκαν από τους Ουστάσι.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα, που σχετίζεται με το Γιασένοβατς, αφού το μόνο που έχει απομείνει από το στυγερό στρατόπεδο είναι ένα βυρσοδεψείο.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Σλαβονίας κ. Ιωάννη, το νοσοκομείο των Ουστάσι ανακαλύφθηκε στον περίβολο της οικογένειας Κλιντσόφ.

Να αναφερθεί ότι πρόσφατα η Επισκοπή Σλαβονίας αγόρασε αυτό το κτίριο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Μονής του Γιασένοβατς και το οποίο θα μετατραπεί σε μουσείο.

Ο Επίσκοπος Ιωάννης ανακοίνωσε το γεγονός χθες, Σάββατο 22 Απριλίου στην επέτειο της επανάστασης, αφού στις 22 Απριλίου του 1945, 600 από τους 1093 κρατούμενους αποφάσισαν να επαναστατήσουν.

Επίσης ο Επίσκοπος Σλαβονίας, υπογράμμισε ότι στον τοίχο βρέθηκε το άστρο του Δαβίδ, καθώς και ένα παλιό κουτί πρώτων βοηθειών.

“Για την ανακάλυψη ενημερώθηκε άμεσα η Διεθνής Οργάνωση Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μουσείου με τα αντικείμενα που βρέθηκαν” – ανέφερε ο Επίσκοπος Ιωάννης.

Το Γιασένοβατς είναι το πιο σημαντικό και συγχρόνως στυγερό στρατόπεδο αφανισμού που δημιούργησε η δικτατορία ούστασι.

«Αρχιτέκτονας» του είναι ο υπουργός Εσωτερικών Άντρια Αρτούκοβιτς, ο οποίος θα ομολογήσει ότι εκεί δολοφονήθηκαν περίπου 700.000 κρατούμενοι.

Πηγή: romfea.gr